meo_pl 17 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Witam. Potrzebuje pomocy w wyborze zasilacza modularnego do sprzętu jak z siga poniżej. Warunki konieczne: - mocna linia 12V - 530-650W - oplot kable - fajnie jak by był czerwony element ale niekonieczny:) - cicha praca wentylatora - może być półmodularny - certyfikat gold fajnie jak by był - cena do 400zł Oferta jet spora tak wiem. Nie wiem jak teraz silentiumpc stoi ale raczej ta firmę skreślam na dzień dobry. Obudowa będzie duża full tower najprawdopodobniej. Moding wszystko w kolorach czerwieni. Zasilacz może nie musi mieć element czerwony. Najważniejsze żeby porządnie trzymał napięcie. Co możecie Panowie polecić. Cytuj Link to post Share on other sites
stelek 2845 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 400zł za modularnego 650W GOLD i duża oferta, gdzie ? XFX XTR 550W Gold modular 382zł (morele) Cytuj Link to post Share on other sites
meo_pl 17 Napisano 26 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 do 650W co nie jest konieczne:) Cytuj Link to post Share on other sites
stelek 2845 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 A co z propozycją "mistrzu" ? Zamierzasz się do tego odnieść, czy na darmo piszę tutaj ? Po za tym "Dziękuje za odpowiedź" - proszę bardzo Cytuj Link to post Share on other sites
meo_pl 17 Napisano 26 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 zasiłki xfx są spoko tylko hmm niektóre podobno piszczą a ja potrzebuję ciszy. Dzieki za zainteresowanie tematem może jeszcze coś jest godnego polecenia? z 550w może być nawet 530w do mojego sprzetu to styka a ja chcę mieć po prostu coś w miarę dobrego i bez burdelu z kablami w obudowie. Cytuj Link to post Share on other sites
stelek 2845 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 zasiłki xfx są spoko tylko hmm niektóre podobno piszczą Znadjź taką markę która gwarantuje że nie będzie piszczeć - swoją drogą niewiem czy zdajesz sobie sprawę że wszystko to jest to samo - dla XFX robi Seasonic, który również robi dla Corsair itd. Podobnie z innymi producentami, ale spoko jak uważasz XTR za ryzykowny, to szukaj dalej w takim razie, a ja już nic nie pomogę, bo na piszczące cewki producenci wpływu nie mają. Co mam napisać - każdy może piszczeć, więc nie kupuj nic ? Chcesz dobry zasilacz ? Porządny ? Dołóż kilka stówek wtedy można wybierać, a tak to sobie można gdybać w nieskończoność.ps. Corsiar AX1500i ostatnio piszczący mnie się trafił co pan na to ? Zasilacz za 2K zł, ponoć najlepszy jaki jest na rynku. Cytuj Link to post Share on other sites
3ndurek 3604 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Cześć, jak dasz radę dołożyć 40zł Antec EDGE Gold 550W Z tego co się orientuję środek jest ten sam co w tym XFX wyżej wymienionym. Jest modularny, dobry elektrycznie, ma nawet podświetlany wentylator i według testu jest dość cichy ~30db przy 300W. Tu masz ten test http://www.anandtech.com/show/8571/antec-edge-550w-power-supply-review Jak szukasz pod ten sprzęt co w sygnaturce to poradzi sobie spokojnie. Cytuj Link to post Share on other sites
stelek 2845 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Opłaca się dopłacać do tego samego co jest w XFX ? Ja już kompletnie tutaj nic nie czaje Cytuj Link to post Share on other sites
3ndurek 3604 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Antec ma inny wentylator z niższym rpm http://www.anandtech.com/show/8571/antec-edge-550w-power-supply-review/2 Fajna opcją jest EVGA http://www.morele.net/zasilacz-evga-supernova-g2-80-plus-gold-550-watt-220-g2-0550-y2-757740/ i tam jest tryb półpasywny. Elektrycznie nawet lepsza, jeśli się nie mylę siedzi w niej to co w Super Flower Ladex Gold 550. Ciekawych konstrukcji jest dość sporo i wybór nie jest wcale taki prosty. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
meo_pl 17 Napisano 26 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Dzięki wielkie muszę przespać się z tym problemem pomyślę nad evga bo czytałem kiedyś o nim. Stelek 3ndurek nie wiecie jak tam z długością kabli bo buda będzie full tower nie wiem czy się bawić w przedluzki. Dzięki jeszcze raz bo tylko tutaj na forum jeszcze życie tętni nie to co na innych forach. Cytuj Link to post Share on other sites
stelek 2845 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 O długość kabli nie powinieneś się obawiać - używam full-towera z corasarzem AX, a w sumie to składałem w zeszłym roku kila full-towerów i nie kojarzę żeby były jakieś problemy z przykrótkimi kabelkami. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts