tomek_132 0 Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 (edytowane) Witajcie forumowicze,Poszukuję telefonu z aktywnym dual sim do 1000zł.Moje wymagania to w zasadzie:- minimum 2gb ram i w miarę szybka pamięć wewnętrzna tak abym nie musiał się martwić że po miesiącu telefon zacznie mulić - jak wyżej aktywny dual sim,- bateria trzymająca minimum 2dni! ( z internetu korzystam w ciągu dnia głównie po pracy około 2-3 godziny dziennie, w gry nie gram)- jasny wyświetlacz tak aby w słoneczne dni nie musiał się domyślać co na nim widać - dobry tylni aparat,- no i minimum 32gb pamięci,Co ważne telefon musi być nowy i najlepiej do kupienia w jakimś stacjonarnym markecie saturn, nie dla idiotów, euro, i ci co niskie ceny włączają już któryś miesiąc. W ostateczności może być jakiś renomowany sklep internetowy.Za wszelką pomoc i sugestię bardzo dziękuję! Pozdrawiam. Edytowane 24 Stycznia 2016 przez tomek_132 Cytuj Link to post Share on other sites
Qdyn ek 65 Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Lumia 640 DS i karta 16GB Cytuj Link to post Share on other sites
czamarek 16 Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 (edytowane) Jak nacisk na baterie to zobacz telefon Lenovo ZUK Z1, ma akumulator 4100mAh, snapdragona 801, 3GB RAM, 64GB ROM i czujnik biometryczny, nie wspominając o usb C. telefon w promocjji na JD za 230$ smartfon dostał włąśnie aktualizację do Androida 6 i oficjalny cyanogen 13 Edytowane 24 Stycznia 2016 przez czamarek Cytuj Link to post Share on other sites
tomek_132 0 Napisano 24 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Jak nacisk na baterie to zobacz telefon Lenovo ZUK Z1, ma akumulator 4100mAh, snapdragona 801, 3GB RAM, 64GB ROM i czujnik biometryczny, nie wspominając o usb C. telefon w promocjji na JD za 230$ smartfon dostał włąśnie aktualizację do Androida 6 i oficjalny cyanogen 13 A coś podobnego z polskiej dystrybucji? Albo chociażby europejskiej (Niemcy)? Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 (edytowane) Patrząc na takie które są w sklepach które wymieniłeś to żaden nie spełnia Twoich wymagańZ ramem to jeszcze luzBateria to już duży problem i te minimum 2 dniAparat nie wiem jak w Twoich oczach wygląda dobryNo i pamięć. Teraz jest tak że w telefonach dual sim możesz włożyć 2 karty sim bez karty pamięci albo kartę sim oraz kartę sd. Teraz 2 sim i dodatkowo sd jest rzadko spotykane. Te co opisałem to mają zazwyczaj 16gb wbudowane lub nawet 8 z czego zostanke z tych 16 ok 10. W tej nic nie pasuje do Twoich wymagań Edytowane 24 Stycznia 2016 przez dawid0032 Cytuj Link to post Share on other sites
tomek_132 0 Napisano 25 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 (edytowane) Patrząc na takie które są w sklepach które wymieniłeś to żaden nie spełnia Twoich wymagań Z ramem to jeszcze luz Bateria to już duży problem i te minimum 2 dni Aparat nie wiem jak w Twoich oczach wygląda dobry No i pamięć. Teraz jest tak że w telefonach dual sim możesz włożyć 2 karty sim bez karty pamięci albo kartę sim oraz kartę sd. Teraz 2 sim i dodatkowo sd jest rzadko spotykane. Te co opisałem to mają zazwyczaj 16gb wbudowane lub nawet 8 z czego zostanke z tych 16 ok 10. W tej nic nie pasuje do Twoich wymagań A xiaomi redmi note 3? Huawei p8 lite? Lenovo zuk z1? Edytowane 25 Stycznia 2016 przez tomek_132 Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 No to już szybciej ale opisywałem polską dystrybucję tak jak chciałeś i pisałeś w poprzednich postach P8 lite ma słabą baterie. 16gb wbudowane a chciałeś minimum 32 a jak włożysz 2 sim to pamięci nie rozbudujesz Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 aktywny dual sim mało który smartfon to ma, niby ludzie piszą że Xiaomi Mi4C taki ma a nawet na stronie producenta pisze, że to Dual sim w wersji Stand-by. Podobnie z Z3 Dual, który sam myślałem długi czas że jest z active, a teraz kolega mi mówił że go ma i też jest to stand-by dual SIM. Może Oneplus 2 ma Active (wersja X ma stand-by) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts