mientosinios 0 Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Witam Was kochani. Piszę z prośbą do znawców, którzy znają się na podzespołach komputera itd Co tutaj dużo pisać , chciałbym jakiś złożyć ewentualnie kupić gotowy mocny PC pod gry online typu : Metin2, CS , League Of Legends. Zależy mi na otwieraniu ponad 10 clientów w Grze Metin2, który strasznie zjada pamięć RAM. Jeśli byłby ktoś skory do pomocy, dziękuje bardzo za pomoc! Komputer może być używany - zależy mi na dysku SSD który przyśpieszyłby prace PC. Dziękuje Cytuj Link to post Share on other sites
olo163 1264 Napisano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 http://forum.benchmark.pl/forum-9/announcement-13-jak-poprosi%C4%87-o-pomoc-w-dziale-komputery-zestawy-komputerowe/ Informacje które powinny znaleźć się w Twoim poście: Zastosowanie komputera: (gry, biuro, photoshop, obróbka wideo, itp.), Maksymalna kwota jaką dysponujesz: (najlepiej w złotówkach) Kiedy zamierzasz kupić komputer? Których części potrzebujesz?: (zestaw z monitorem, peryferiami czy sama "buda" itp.) Czy będziesz podkręcać sprzęt? (overclocking) Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor? Czy masz zamiar go zmienić? Jaki to model?: Specjalne wymagania: (cichy zestaw, mała obudowa, chłodzenie wodne, multi-gpu itp.) Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera? (często można oszczędzić trochę pieniędzy na obudowie czy dysku, nie zapomnij podać dokładnego modelu) Własna propozycja zestawu: (jeśli jej nie posiadasz, pole pozostaw puste) Inne: (wszelkie pytania, które Cię dręczą) Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Zależy mi na otwieraniu ponad 10 clientów w Grze Metin2, który strasznie zjada pamięć RAM. Pójdzie Ci tam więcej niż 8 GB ? Cytuj Link to post Share on other sites
mientosinios 0 Napisano 21 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 (edytowane) więcej niż 8 raczej potrzeba myśle, jak się odpali ich 10 to żre strasznie RAM... potrzebuje to , bo że tak się wyraże na tym polega moja praca w tej Grze i potrzeba tylu clientów na raz. Pozdrawiam Co powiecie o tym ? http://allegro.pl/pc-i7-3770-3-40-ghz-gtx-660-ti-16-gb-ram-1tb-i5924228136.html Brak dysku SSD macie może jakieś dobre propozycje, takie które naprawde są porządniejsze Myślalem również o tym : http://allegro.pl/mega-okazja-z-filmem-i5-3-2ghz-16gb-ssd-gtx750-i5927726209.html up Edytowane 21 Stycznia 2016 przez mientosinios Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Do Twoich zastosowań wystarczy z palcem w nosie. Trzeba sprawdzić tylko opłacalność ale chyba będzie ok. Cytuj Link to post Share on other sites
mientosinios 0 Napisano 21 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Nie chce kupić babola , nie znam się aż tak bardzo... Macie konkretne propozycje jakieś ? Nie chce żeby albo grafika była ciulowa albo procesor znów.. Bo zazwyczaj tak w tych składanych kompach jest. Ktoś coś ? Chcę kupić coś porządnego i nie przepłacić podkreślam. up Cytuj Link to post Share on other sites
lewiis 2492 Napisano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Zestaw drugi średnio opłacalny, droga buda tam jest... Pierwszy całkiem przyzwoity, idziesz w dobrym kierunku. ssd sobie wrzucisz: crucial mx200 250gb Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts