Skocz do zawartości

Call Of Duty, wybór między World At War a Modern Warfare ?

Recommended Posts

Siemka, pytanko jak w temacie, w co pograć z tych dwóch gier by być bardziej zadowolonym ? ;) Interesuje mnie tylko tryb SINGLE PLAYER. Jedną z nich mogę mieć praktycznie za bezcen tylko nie wiem którą wybrać.

Call of Duty 4: Modern Warfare

lub

Call of Duty: World at War

Która lepsza w single player ???

Generalnie nie lubię stylu rozgrywki w CoD-ach, ale gdybym miał wybierać - to bez wątpienia Modern Warfare.

World at War jest jak na razie jedyną gra w mojej już kilkunastuletniej karierze gracza, w której wprost nie mogłem znieść jednego z "bohaterów". Mowa o Wiktorze Reznowie. Irytujący ruski dziad z pepeszą zabijający Niemców niezależnie od tego, czy ci walczą, czy się właśnie poddali, do tego lubujący się w zadawaniu bolesnej śmierci. Zero honoru, litości czy choćby cienia szacunku dla wroga - tylko prymitywny nieuzasadniony sadyzm. Nawet nie macie pojęcia ile razy miałem ochotę zastrzelić tego cholernego psychopatę dla dobra ludzkości. To jak gra z jakimś uber-ssmanem jako sojusznikiem. Okropność.

Modern Warfare warto przejść choćby dla kilku już ikonicznych scen, wciąż powielanych w wielu nowych grach. To jak obejrzeć ten kultowy film, do którego wciąż wszyscy nawiązują a ty nie masz pojęcia o co kaman. No i multi nadal jest najpopularniejszym ze wszystkich CoD-ów.

ludzie, przeciez to w mw jest najlepsza misja na swiecie, to od mw sa kopiowane tony pomyslow, to w mw gra wlasnie 15x wiecej ludzi niz w nowsze waw i mw2 razem wziete, to w mw sa lany , a nie w waw i mw2, to mw ma dedyki konsole i wsparcie, a nie mw2, to mw ma mapy, ktorych tajemnic i zakamarkow nie odkryto jeszcze do dzis, to w mw mozesz po 3 sec po respie zrobic tripe kila jesli jestes dobry, przeciez to mw ma filmowa akcje i fabule! Nawet sie nie zastanawiaj

• 2 tygodnie później...

modern warfare to rewolucja w single player, filmowa akcja. grałem w setki gier i nigdy nie grałem w coś takiego, do momentu jak odpaliłem cod. od tamtego czasu kupowałem kolejne części cod ale zawiodłem się na mw2 i przesiadłem się na battlefielda

Komerchą to zajeżdża każdy z tych tytułów _evil. To już twoja subiektywna opinia, raczej brak poważnych argumentów wobec World At War. Akurat przeszedłem, i powiem że fabuła dobra, gameplay niestety czasem kuleje, głupie skrypty, ale całościowo dobra gra. Pokrakk - Reznov to rasowy rosyjski przywódca, wolisz takich miałkich facecików jak w mw2 ? Taka jest wojna, a trearch jak byś nie wiedział chciał żebyś nie patrzył na nią przez pryzmat amerykańskiego patosu , tylko poczuł jak może być człowiek okrutny. No ale nawet dedykacja na koniec gry nie uzmysławia wprost zamierzonego celu twórców. szkoda. :D

Moim zdaniem w single player bo multi nie grałem mw2 > waw=mw

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...