harael 0 Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Zastosowanie komputera: Głównie Gry codzienne korzystanie i okazyjnie amatorski streaming Maksymalna kwota jaką dysponujesz: 4.5 - 5.5k Kiedy zamierzasz kupić komputer? - Za Tydzień bądź dwa. Których części potrzebujesz? - Sama Buda - bez HDD i nagrywarki. Ewentualnie jak starczy to monitor. Czy będziesz podkręcać sprzęt? - Tak. Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor? Czy masz zamiar go zmienić? Jaki to model?: 1600x900 BenQ 22 Cale Specjalne wymagania: Oparty o Intel i Nvidie. Jak by dało rade w wyciszonej obudowie. Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera? - Dysk 1T Własna propozycja zestawu: EVGA GeForce GTX970 4096MB 256bit SSC GAMING ACX 2.0+ Intel Core i5-6600K /3.5GHz, 6MB, LGA 1151, BOX MSI Z170A Tomahawk /intel Z170 Zasilacz XFX Black Edition XTR 550W Fully Modular 135mm 80+ Gold Crucial MX200 250GB Kingston 8GB 3000MHz HyperX Savage Black CL15 SilentiumPC Grandis XE1236 SilentiumPC Pax M70 Pure Black (b/z) Razem : 4 797,49 zł Inne:1. Karta Graficzna - troszkę się naczytałem o tym GTX od Evga i chcę to wersje z poprawionym chłodzeniem AC 2.0 +. Chciałem dołożyć do wersji FTW+ ale niestety nie widzę jej nigdzie na stanie. Jak myślicie jest sens szukać i dokładać do tej wersji FTW+ ? I jak tak to może ktoś zna dobry sklep gdzie jest dostępna (tylko wersja z AC 2.0 + ) 2. Czy to chłodzenie na pewno z mieści się w obudowie ? 3. Czy ram zmieści się pod chłodzeniem ? (Low profile mają coś około 26mm te wymienione przeze mnie 29mm w grandisie podobno można przesunąć trochę wentylatory więc nie będzie problemu chyba ) 4. Potrzebuje do tego zestawu jeszcze karty Wifi widziałem wersje płyty głównej Tomahowk AC z wbudowaną kartą Wifi tylko jest 100 zł droższa. Opłaca się czy taniej kupie dobrą kartę na PCI ? 5. Czy na takim zestawie da rade podkręcić procesor do 4.3-4.5 ? Tak żeby nie podnosić za mocno napięć. 6. Czy zestaw jest ogólnie Okej http://forum.itpc.net.pl/public/style_emoticons/default/smile.png składałem go na podstawie wcześniejszych tematów i polecanych przez ludzi podzespołów dlatego wole dopytać. 7. Budżet max to 5.5k Więc nie wiem jeśli zestaw jest okej o czy za pozostałą resztę da rade dobrać jakiś dobry monitor ? Czy lepiej dołożyć coś w PC i dozbierać na lepszy monitor? Link to post Share on other sites
lewiis 2492 Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 1. Karta Graficzna - troszkę się naczytałem o tym GTX od Evga i chcę to wersje z poprawionym chłodzeniem AC 2.0 +. Chciałem dołożyć do wersji FTW+ ale niestety nie widzę jej nigdzie na stanie. masz jeszcze bardzo cichego gainwarda phoenix/asus strix 2. Czy to chłodzenie na pewno z mieści się w obudowie ? tak 3. Czy ram zmieści się pod chłodzeniem ? pod grandisa najlepiej low profile i masz święty spokój 4. Potrzebuje do tego zestawu jeszcze karty Wifi osobiście uważam, że lepiej będzie działać dobra zewnętrzna 5. Czy na takim zestawie da rade podkręcić procesor do 4.3-4.5 ? Tak żeby nie podnosić za mocno napięć. Tak, podkręcisz, ale napięcia musisz trochę ruszyć 6. Czy zestaw jest ogólnie Okej tak, ale czemu tak rozrzucony po kilku sklepach ? ram drogi, no ale taktowanie.... 7. Budżet max to 5.5k Więc nie wiem jeśli zestaw jest okej o czy za pozostałą resztę da rade dobrać jakiś dobry monitor ? Czy lepiej dołożyć coś w PC i dozbierać na lepszy monitor? w co grasz? monitor 144hz czy 60hz ? Do skrzynki dopłacać nie ma za bardzo po co, gtx 980 nieopłacalny, pod gry i7 niepotrzebne edit/ Ationx wstawił FTW+, za ponad 1800zł kupno gtx 970 nie ma najmniejszej racji bytu. Link to post Share on other sites
Ationx 129 Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 (edytowane) FTW+ http://www.morele.net/karta-graficzna-evga-geforce-gtx-970-ftw-acx-2-0-4gb-gddr5-256-bit-dvi-hdmi-3xdp-04g-p4-3978-kr-715041/ Ale generalnie cena tej karty jest mocno przesadzona. Wyżej lewiis wspomniał już o tańszych modelach, które zdecydowanie bardziej opłaca się kupić. Nawet ten SSC ACX 2.0+ z X-Koma co na początku podałeś ma dobrą cenę, również dobrze chłodzenie, a taktowania standardowe niewiele niższe. Edytowane 20 Stycznia 2016 przez Ationx Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Troll-multi. Link to post Share on other sites
Recommended Posts