Asmodeus666 0 Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Witajcie Zastanawiam się w perspektywie kilku tygodni wymienić sobie Xperie M na jakiegoś Dual Sima, gdyż sytuacja tego wymaga. Przyglądam się w miare telefonom Xiaomi i coraz bardziej mnie przekonuje żeby spróbować jednego z nich... kwestia tylko którego wziąć i z którego sklepu najlepiej. Co do potencjalnych kandydatów ze wschodu to nowy Redmi 3 lub nieco starszy Mi4c chyba że zapowiada się coś nowego w 5 calowcach. Zastosuje się do szablonu pewnego kolegi z innego tematu 1. Ile masz pieniędzy do przeznaczenia na telefon? ~1000zł z haczykiem najlepiej do mniej 2. Chcesz urządzenie z sklepu internetowego, Allegro czy komisu komórkowego? Bez różnicy3. Telefon musi pochodzić od znanej firmy? Miałem kilka sonek, złego słowa nie powiem, ale mogę spróbować czegoś nowego 4. Do czego telefon ma być wykorzystywany? - podaj funkcje, na których przede wszystkim Ci zależy. Dual SIM, przyzwoita bateria i w miarę bezproblemowe działanie (od czasu do czasu YT i odtwarzacz muzyki w tle na słuchawkach BT) 5. Interesuje cię zwykły telefon, mały smartphone (do 4.5"), smartphone (od 4.5" do 5.5") czy może phablet (powyżej 5.5")? Wydaje mi się, że 5' to max jaki jest dla mnie akceptowalny jako telefon.6. Jaki system operacyjny preferujesz? Będziesz modyfikować oprogramowanie? Bez różnicy7. Używany wchodzi w grę, czy może tylko nowe egzemplarze? Nowy lub używka z dobrej ręki.8. Ile pamięci jest ci potrzebne? czy 16 czy 32 nie ma różnicy bo od biedy pstrykne parę zdjęć w roku i ściągne coś na playliste. Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Zobacz na Xiaomi Mi4c, ma wszystko czego potrzebujesz. Całkiem fajne urządzenie. Cytuj Link to post Share on other sites
anhus 99 Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Ja ci mogę polecić telefon który sam mam i też z dual sim - P8 Lite. Nie wiem czy to ci odpowiada, bo mnie z pewnością tak. Poczytaj i zobacz czy pasuje:) Cytuj Link to post Share on other sites
Asmodeus666 0 Napisano 19 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 No ok, Mi4c był jednym z kandydatów A co z miejscem ewentualnego zakupu? Sklepów trochę jest od xiaomi4you po wspomniane tu parę razy xiaomiforsale.com (w euroskach) Jeżeli ktoś chcę coś dodać to śmiało Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Xiaomiforsale oferuje 12 miesięcy gwarancji realizowanej we Wrocławiu. Osobiście tam zamawiałem i nie ma problemu. Paczka z Czech trzeciego dnia była u mnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts