Skocz do zawartości

Wyciszona obudowa do 450zł

Recommended Posts

Dobrą wyciszoną obudową jest Fractal R5 albo taniej możesz znaleźć starszą wersję R4.

Możesz też sprawdzić ofertę Bequiet, ale nie jestem pewien czy są wyciszane.

Ogólnie nie ma dużego wyboru pośród wyciszonych, w tym budżecie najpopularniejszy jest Fractal.

Można wziąć pod uwagę tę : http://www.morele.net/obudowa-thermaltake-suppressor-f31-midi-tower-czarny-okno-ca-1e3-00m1wn-00-792549/

Za kilka dni dam znać jak się zachowuje, muszę przełożyć podzespoły z mojej Lian li PC7HWX. Na pewno będzie ciszej ale też cieplej.

Można wziąć pod uwagę tę : http://www.morele.net/obudowa-thermaltake-suppressor-f31-midi-tower-czarny-okno-ca-1e3-00m1wn-00-792549/

Za kilka dni dam znać jak się zachowuje, muszę przełożyć podzespoły z mojej Lian li PC7HWX. Na pewno będzie ciszej ale też cieplej.

No i przełożyłem, obudowa przestronna, wentylatory jak na stokowe nieźle się spisują. Mnóstwo miejsca za płytą główną coś około 4cm.

Myślałem, że będzie dużo cieplej, okazało się że nie jest tak źle. Temperatury pod obciążeniem na procesorze poszły w górę około 2st.C w idle bez zmian. Karta grafiki chłodna, ale mam zmieniony na niej radiator i być może wentylatory  wyrównały temperaturę.

Jedyne do czego mógłbym się przyczepić to boczna ścianka z oknem, delikatnie mówiąc jest wiotka. Za to boczny panel za tacką to istny pancerz, ciężki, sztywny nic nie drga i nie brzęczy. Na pewno dużo ciszej niż w mojej Lian li.