B3N3K 0 Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Witam. Poszukuję wyciszonej obudowy do max 450 zł. Może być nawet z oknem. Ma ktoś jakieś propozycje? Cytuj Link to post Share on other sites
radioland 504 Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Dobrą wyciszoną obudową jest Fractal R5 albo taniej możesz znaleźć starszą wersję R4. Możesz też sprawdzić ofertę Bequiet, ale nie jestem pewien czy są wyciszane. Ogólnie nie ma dużego wyboru pośród wyciszonych, w tym budżecie najpopularniejszy jest Fractal. Cytuj Link to post Share on other sites
viscaelbarca 6840 Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Fractala r4, białą z oknem mam do sprzedania za 250 zl plus kw :-) Cytuj Link to post Share on other sites
B3N3K 0 Napisano 18 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Zapodaj zdjęcia! Cytuj Link to post Share on other sites
PawelQ 107 Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 A Corsair Carbide Series 330R? Cytuj Link to post Share on other sites
radioland 504 Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Strasznie zdrożała, kiedyś kosztowała 300 zł. Fractal wydaje się lepiej dopracowanym produktem, tym bardziej w tej cenie jest raczej nie opłacalna. Cytuj Link to post Share on other sites
choleryk65 406 Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Można wziąć pod uwagę tę : http://www.morele.net/obudowa-thermaltake-suppressor-f31-midi-tower-czarny-okno-ca-1e3-00m1wn-00-792549/ Za kilka dni dam znać jak się zachowuje, muszę przełożyć podzespoły z mojej Lian li PC7HWX. Na pewno będzie ciszej ale też cieplej. Można wziąć pod uwagę tę : http://www.morele.net/obudowa-thermaltake-suppressor-f31-midi-tower-czarny-okno-ca-1e3-00m1wn-00-792549/ Za kilka dni dam znać jak się zachowuje, muszę przełożyć podzespoły z mojej Lian li PC7HWX. Na pewno będzie ciszej ale też cieplej. No i przełożyłem, obudowa przestronna, wentylatory jak na stokowe nieźle się spisują. Mnóstwo miejsca za płytą główną coś około 4cm. Myślałem, że będzie dużo cieplej, okazało się że nie jest tak źle. Temperatury pod obciążeniem na procesorze poszły w górę około 2st.C w idle bez zmian. Karta grafiki chłodna, ale mam zmieniony na niej radiator i być może wentylatory wyrównały temperaturę. Jedyne do czego mógłbym się przyczepić to boczna ścianka z oknem, delikatnie mówiąc jest wiotka. Za to boczny panel za tacką to istny pancerz, ciężki, sztywny nic nie drga i nie brzęczy. Na pewno dużo ciszej niż w mojej Lian li. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts