Skocz do zawartości

Komputer + Monitor 5600zł Do Gier

Recommended Posts

Witam potrzebuję komputer stacjonarny + monitor głównie do gier i streamowania ewentualnie jakiś youtube.Na komputer + monitor mam przeznaczone 5600zł i wolał bym żeby tak zostało :D

System mi niepotrzebny mam swój.Pozdrawiam

Zastosowanie komputera:Głównie będę grał w gry typu cs go, Stremowanie ,YouTube

• Maksymalna kwota jaką dysponujesz: 5600zł
  • Kiedy zamierzam kupić komputer? Maksymalnie mogę poczekać do marca.
  • Czy będziesz podkręcać sprzęt?: Możliwe ale sam niewiem......
  • Specjalne wymagania: Komputer musi być cichy i bardzo wydajny w grach, no i żeby trochę ze mną pobył :D
  • Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor?: Nie posiadam
  • Których części potrzebujesz?: Buda + Monitor najlepiej BenQ lub Iiyama 24 cale
  • Czy posiadasz jakieś części ze poprzedniego komputera? Nie posiadam.
  • Własna propozycja zestawu: http://www.morele.net/inventory/info/0EyGwZ/
  • Inne: Czy zasilacz który wybrałem da rade przy tym sprzęcie?? Co wy byście zmienili w mojej propozycji zestawu? Na jakiej stronie najbardziej opłaca się kupić części ? (Gdzie najtaniej) Czy opłaca się samemu składać komputer?? (ja ogólnie pewnie bym złożył sam bo mam pojęcie na ten temat ale boje się że jak kliknę przycisk POWER to zrobi się wielkie BUUM :DD Pozdrawiam i liczę na ciekawe propozycję.

A jakie inne tytuły Cię interesują ? 

Moja propozycja będzie trochę ponad budżet z opcją jeszcze dalszej rozbudowy

1 x  Seagate 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 Barracuda 1 x  Liteon iHAS122 SATA (black) 1 x  LG 24GM77-B (1ms, DVI/HDMI/DP, 144Hz) 1 x  EVGA GeForce GTX 970 SC ACX2.0 4GB DDR5 256bit (1317/7010) 1 x  GoodRam 8GB 2400MHz CL15 Play 1 x  SilentiumPC Pax M70 Pure Black (b/z) 1 x  Cooler Master G550M 550W 80+ Bronze 120mm modular 1 x  Intel Core i7-6700 /3.4GHz, 8MB, LGA1151, BOX/ 1 x  MSI Z170A-G43 Plus /intel Z170, DDR4, LGA1151/

5761 zł +  Kod na darmowe złożenie i wysyłkę w esc.pl do wpisania w komentarzu do zamówienia: X98TY2AZ + dostawa

i7 pod stream zapewne się przyda. Dodatkowo masz tutaj możliwość OC. Wgrywasz zmodyfikowany bios na płytę i kręcisz za pomocą BCLK. 

http://overclocking.guide/download/msi-z170a-g43-plus-non-k-oc-bios/

Taki zabieg trzeba oczywiście poprzedzić zakupem wydajniejszego chłodzenia na CPU. Możesz to zrobić w dowolnym momencie. 

Idąc dalej. GTX 970 pod CS:GO to przesada i to mocna. Tutaj spokojnie wystarczy nawet GTX 750 Ti za 600 zł. Stawiając jednak na inne bardziej wymagające tytuły, GPU o takiej wydajności zdecydowanie się przyda. Tutaj do tej wersji EVGA warto wgrać nowy firmware http://www.evgadriver.com/evga-gtx-970-acx-firmware-update-ver1-1/

Fabrycznie wyciszona obudowa, zasilacz z sporym zapasem mocy na +12V. Jednostka oparta o przetwornice DC-DC z dobrą kulturą pracy oraz modularnym okablowaniem. Na start dajesz 8 GB DDR4.

Monitor. Jako, że CS:GO jest tutaj głównym priorytetem, to dajesz szkiełko 144 Hz i jesteś ustawiony na dobre. Oczywiście monitor ten swoje kosztuje stąd też brak chociażby dysku SSD w zestawie. Sam SSD pod system i najczęściej grane gry możesz dokupić za jakiś czas. Patrz na BX 100 / MX 200 w wersjach 250 GB. 

(ja ogólnie pewnie bym złożył sam bo mam pojęcie na ten temat ale boje się że jak kliknę przycisk POWER to zrobi się wielkie BUUM :DD

Jak masz pojęcie, to nie będzie żadnego buum. Po co od razu zakładać czarne scenariusze.  

Dziękuję :)

A jakie inne tytuły Cię interesują ? 

Moja propozycja będzie trochę ponad budżet z opcją jeszcze dalszej rozbudowy

1 x  Seagate 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 Barracuda 1 x  Liteon iHAS122 SATA (black) 1 x  LG 24GM77-B (1ms, DVI/HDMI/DP, 144Hz) 1 x  EVGA GeForce GTX 970 SC ACX2.0 4GB DDR5 256bit (1317/7010) 1 x  GoodRam 8GB 2400MHz CL15 Play 1 x  SilentiumPC Pax M70 Pure Black (b/z) 1 x  Cooler Master G550M 550W 80+ Bronze 120mm modular 1 x  Intel Core i7-6700 /3.4GHz, 8MB, LGA1151, BOX/ 1 x  MSI Z170A-G43 Plus /intel Z170, DDR4, LGA1151/

5761 zł +  Kod na darmowe złożenie i wysyłkę w esc.pl do wpisania w komentarzu do zamówienia: X98TY2AZ + dostawa

i7 pod stream zapewne się przyda. Dodatkowo masz tutaj możliwość OC. Wgrywasz zmodyfikowany bios na płytę i kręcisz za pomocą BCLK. 

http://overclocking.guide/download/msi-z170a-g43-plus-non-k-oc-bios/

Taki zabieg trzeba oczywiście poprzedzić zakupem wydajniejszego chłodzenia na CPU. Możesz to zrobić w dowolnym momencie. 

Idąc dalej. GTX 970 pod CS:GO to przesada i to mocna. Tutaj spokojnie wystarczy nawet GTX 750 Ti za 600 zł. Stawiając jednak na inne bardziej wymagające tytuły, GPU o takiej wydajności zdecydowanie się przyda. Tutaj do tej wersji EVGA warto wgrać nowy firmware http://www.evgadriver.com/evga-gtx-970-acx-firmware-update-ver1-1/

Fabrycznie wyciszona obudowa, zasilacz z sporym zapasem mocy na +12V. Jednostka oparta o przetwornice DC-DC z dobrą kulturą pracy oraz modularnym okablowaniem. Na start dajesz 8 GB DDR4.

Monitor. Jako, że CS:GO jest tutaj głównym priorytetem, to dajesz szkiełko 144 Hz i jesteś ustawiony na dobre. Oczywiście monitor ten swoje kosztuje stąd też brak chociażby dysku SSD w zestawie. Sam SSD pod system i najczęściej grane gry możesz dokupić za jakiś czas. Patrz na BX 100 / MX 200 w wersjach 250 GB. 

Jak masz pojęcie, to nie będzie żadnego buum. Po co od razu zakładać czarne scenariusze.  

Witam po przemyśleniu stwierdziłem że wezmę komputer na firmę i zaoszczędzę na nim parę złoty więc postanowiłem dołożyć trochę i skonfigurowałem sobie coś takiego http://www.morele.net/inventory/info/v6yIeh/proszę o ocenę sprzętu  :)

Edytowane przez kajtek.

Witam po przemyśleniu stwierdziłem że wezmę komputer na firmę i zaoszczędzę na nim parę złoty więc postanowiłem dołożyć trochę i skonfigurowałem sobie coś takiego http://www.morele.ne...ry/info/v6yIeh/proszęo ocenę sprzętu 

DDR4 pod MOBO z DDR3, znowu przepłacona grafika o jakieś 100zł, z chłodzenia lepszy będzie SPC Grandis, przy takiej cenie tego MOBO i CPU lepiej iść w 6700 oraz OC przez BCLK, nieopłacalne SSD, monitor ten co podał katek masz równie dobry i w dodatku tańszy, HDD dosyć wolne - Seagate jest szybszy.