wolcin 0 Napisano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Witam ! Potrzebuje pomocy związanej z brakiem internetu ale tylko w komputerze stacjonarnym podłączonym do routera przez kabel. Wyświetla mi się komunikat "Karta sieciowa 'Ethernet' nie ma poprawnej konfiguracji protokołu IP" Sprawdzałem 3 kable , wynik ten sam . Podsyłam screen'a z cmd: http://imgur.com/a/duZK6 Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2074 Napisano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Karta nie dostaje adresu IP z serwera Dhcp. Cytuj Link to post Share on other sites
wolcin 0 Napisano 16 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Karta nie dostaje adresu IP z serwera Dhcp. we właściwościach wszystko mam ustawione na automatyczne , wszystkie komputery poza tym stacjonarnym łączą się z internetem , dodam że router netgear 2000rpt Cytuj Link to post Share on other sites
bimbrownik03 97 Napisano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Miałem podobnie i u mnie to była wina nowej aktualizacji zabezpieczeń do Windowsa 10, także spróbuj w tym pogrzebać Cytuj Link to post Share on other sites
wolcin 0 Napisano 16 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Miałem podobnie i u mnie to była wina nowej aktualizacji zabezpieczeń do Windowsa 10, także spróbuj w tym pogrzebać w czym konkretnie ? Cytuj Link to post Share on other sites
bimbrownik03 97 Napisano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Szczerze mówiąc nie wiem, słaby jestem jeżeli chodzi o sieci itp także nie ja się tym zajmowałem. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2074 Napisano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Problem może być po stronie kompa, połączenia lub routera. Ty jesteś na miejscu wiec szukaj eliminując jedno po drugim. Zastanów się czy czegoś nie zmieniłeś chwile przed tym jak przestało działać. Cytuj Link to post Share on other sites
wolcin 0 Napisano 17 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Zmieniłem adres IP na statyczny na routerze i w PC , póki co działa Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts