B3N3K 0 Napisano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Witam!Próbuję sprawić żeby mój Wiedźmin 3 wyglądał bardzo ładnie (Gra chodzi mi na FullHD z ustawieniami Uber), więc postanowiłem ustawić wygładzenie krawędzi MSAA..Zmieniłem w pliku "rendering.ini" opcję "AllowMSAA=false" na "AllowMSAA=true" i w programie "Witcher 3 Hunter's Config" MSAA Level na 4x MSAA.I tu pojawia się problem.. Uruchamiam grę.. wczytuję zapis.. i po wczytaniu mam obraz bez tekstur i po chwili wywala do pulpitu i pojawia się komunikat: "Sterownik ekranu przestał odpowiadać, ale odzyskał sprawność"Ktoś może wie czemu tak się dzieje? Link to post Share on other sites
Damian47akaQcu 150 Napisano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Albo jedno (plik.cfg) lub drugie program. Zostaw MSSA w pliku cfg na true. Nie wszystko naraz. Link to post Share on other sites
B3N3K 0 Napisano 17 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Gra się teraz uruchamia normalnie ale wg nie widać żeby był efekt MSAA włączony nawet jak ustawię x8 Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Użyj VSR (amd) lub DSR (NV), lepszy efekt i na pewno działa. 1 Link to post Share on other sites
B3N3K 0 Napisano 18 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Nie mam takiej opcji w panelu kontrolnym Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Jaką masz kartę graficzną ? 1 Link to post Share on other sites
B3N3K 0 Napisano 18 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Dobra już znalazłem xD wygląda jak uberpróbkowanie w wieśku 2 ale muszę ustawienia mieć na średnich żeby mieć stabilne 30 fps (msi gtx 970 gaming) Czyli wiedźmin 3 nie obsługuję innych trybów wygładzeń krawędzi jak TAA? Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 (edytowane) No bo to w sumie to samo, rozdzielczość jest sztucznie dźwignięta i potem zeskalowana w dół do 1080p. Pozbywasz się ząbków na wszystkim, obraz jest ostrzejszy a niektóre efekty graficzne dokładniejsze, bo liczone dla wyższej rozdzielczości. Tylko wydajność leci ostro w dół. Edytowane 18 Stycznia 2016 przez MasterBarti 1 Link to post Share on other sites
B3N3K 0 Napisano 18 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Powinni dodać.. niby FullHD a wyglądają strasznie te krawędzie a zwłaszcza drzewa w oddali.. Nie wiem czy można porównywać wyglądem Wiedźmina 3 i Battlefronta ale battlefront z taa na ultra śmiga na ponad 50 fps i wygląda bardzo ładnie No to nie pozostaje nic innego jak czekać aż łaskawie dodadzą jakąś lepszą opcje.. Ale dzięki za zainteresowanie i za pomoc! Pozdrawiam! Link to post Share on other sites
kbrbabzbtb 1123 Napisano 1 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Witcher 3 nie obsługuje MSAA. I jak tego nie dali na początku to wątpie żeby mieli to dodać za jakiś czas. Korzystając z tego narzędzia http://reshade.me/#download i tych wskazówek (nie ma znaczenia, że to F4) http://www.tweakguides.com/Fallout4_1.html możesz poeksperymentować z SMAA. Bawiłem się tym i efekt niewelowania ząbków był OK. Tylko tak jak w przypadku TXAA ma to swoje minusy - blur. Można się ratować dodatkowo włączając opcje wyostrzania, np. lumasharpen, ale ja nigdy nie byłem zadowolony z efektu. Link to post Share on other sites
Recommended Posts