Skocz do zawartości

Wiedźmin 3 MSAA

Recommended Posts

Witam!

Próbuję sprawić żeby mój Wiedźmin 3 wyglądał bardzo ładnie (Gra chodzi mi na FullHD z ustawieniami Uber), więc postanowiłem ustawić wygładzenie krawędzi MSAA..
Zmieniłem w pliku "rendering.ini" opcję "AllowMSAA=false" na "AllowMSAA=true" i w programie "Witcher 3 Hunter's Config" MSAA Level na 4x MSAA.

I tu pojawia się problem.. :(
Uruchamiam grę.. wczytuję zapis.. i po wczytaniu mam obraz bez tekstur i po chwili wywala do pulpitu i pojawia się komunikat:

"Sterownik ekranu przestał odpowiadać, ale odzyskał sprawność"

Ktoś może wie czemu tak się dzieje?

Dobra już znalazłem xD wygląda jak uberpróbkowanie w wieśku 2 ale muszę ustawienia mieć na średnich żeby mieć stabilne 30 fps

(msi gtx 970 gaming)

Czyli wiedźmin 3 nie obsługuję innych trybów wygładzeń krawędzi jak TAA?

No bo to w sumie to samo, rozdzielczość jest sztucznie dźwignięta i potem zeskalowana w dół do 1080p. Pozbywasz się ząbków na wszystkim, obraz jest ostrzejszy a niektóre efekty graficzne dokładniejsze, bo liczone dla wyższej rozdzielczości. Tylko wydajność leci ostro w dół.

Edytowane przez MasterBarti
  • Popieram 1

Powinni dodać.. niby FullHD a wyglądają strasznie te krawędzie a zwłaszcza drzewa w oddali..

Nie wiem czy można porównywać wyglądem Wiedźmina 3 i Battlefronta ale battlefront z taa na ultra śmiga na ponad 50 fps i wygląda bardzo ładnie

No to nie pozostaje nic innego jak czekać aż łaskawie dodadzą jakąś lepszą opcje..

Ale dzięki za zainteresowanie i za pomoc!

Pozdrawiam!

• 2 tygodnie później...

Witcher 3 nie obsługuje MSAA. I jak tego nie dali na początku to wątpie żeby mieli to dodać za jakiś czas.

Korzystając z tego narzędzia

http://reshade.me/#download

i tych wskazówek (nie ma znaczenia, że to F4)

http://www.tweakguides.com/Fallout4_1.html

możesz poeksperymentować z SMAA. Bawiłem się tym i efekt niewelowania ząbków był OK. Tylko tak jak w przypadku TXAA ma to swoje minusy - blur. Można się ratować dodatkowo włączając opcje wyostrzania, np. lumasharpen, ale ja nigdy nie byłem zadowolony z efektu.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...