Dogzilla 3 Napisano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Witam, Zakupiłem w/w chłodzenie i mam pytanie: Czy ta metalowa nakładka powinna być przykręcona na maxa do blaszki czy z wyczuciem aż będzie czuć opór Mój socket to 2011-3 Sprawdzałem tutoriale na necie ale nie ma konkretnie przykładu na tym sockecie. http://images78.fotosik.pl/233/322dd432a30dca06med.png Cytuj Link to post Share on other sites
Jerry220476 101 Napisano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Zawsze przykręcamy z wyczuciem nie na tzw. chama bo będzie lepiej trzymać.Kręcimy do lekkiego oporu i to wszystko procesor socket i laminat ma określoną wytrzymałość lepiej nie przesadzić !!! Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechpiwo 4895 Napisano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 (edytowane) tu masz pokazane idealnie Edytowane 14 Stycznia 2016 przez wojciechpiwo Cytuj Link to post Share on other sites
Dogzilla 3 Napisano 14 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Zawsze przykręcamy z wyczuciem nie na tzw. chama bo będzie lepiej trzymać.Kręcimy do lekkiego oporu i to wszystko procesor socket i laminat ma określoną wytrzymałość lepiej nie przesadzić !!! Tak myślałem, ale wolałem się upewnić. Dzięki tu masz pokazane idealnie Oglądałem, tutaj ma dokręcone na maxa, w sockecie 2011-3 już jest backplat i stosuje się inne nakrętki dystansowe. w moim przypadku nie wiedziałem czy dokręcać do końca tyle ile się da czy z umiarem aż załapie i nie będzie "pływał" po paście. Dzięki za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
gtr76 6077 Napisano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Dokręcaj na krzyż. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts