cinek15c 2 Napisano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 (edytowane) Witam. mój budżet : 500-600zł gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : w sklepie nówka czy używka : nowy preferowany rozmiar wyświetlacza : 4,50", może być mniejszy preferowany system mobilny : andorid do czego będę używać urządzenia : dzwonienie/sms + zdjęcia moje najważniejsze wymagania : najważniejszy jest dobry aparat i wytrzymała bateria, nie obraziłbym się również na dualSIM Ogólnie, to ma być telefon dla taty. A wiadomo, jak to z rodzicami - najważniejsze są funkcje, jak w starych telefonach, czyli dzwonienie i SMS Jednym z ważniejszych wymagań jest dobra jakość wykonywanych zdjęć, bo tato potrzebuje tego w pracy. I tak, jak pisałem wyżej - wytrzymała bateria. Telefon powinien działać płynnie. Przydałyby się również lampa błyskowa do aparatu oraz dioda powiadomień na przednim panelu. Telefon nie musi być duży, w zasadzie 4,50" ekranu to tak w sam raz. Funkcja dualSIM też byłaby mile widziana. No i oczywiście telefon z polskim językiem Myślałem nad Motorolą Moto E (sam mam Moto G i nie narzekam), ale tam podobno jest kiepska jakość zdjęć i do tego nie ma lampy błyskowej.Jakieś pomysły? Czy może walić Androida, zacisnąć zęby i kupić Nokia Lumia 730 Dual SIM? ;d Edytowane 14 Stycznia 2016 przez cinek15c Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie dawid0032 746 Napisano 14 Stycznia 2016 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Myślę że w tej cenie lepsza opcja to Windows Phone. Jeśli chodzi o dobry aparat i baterie to Microsoft Lumia 640 będzie dobra. Do prostych czynności też powinien się sprawdzic No chyba że jeszcze Lumia 735. Lepszy aparat i ekran ale znowu gorsza bateria od 640 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Chyba lepiej 730 bo jest mniejsza od 640. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Kup lumia 730 dual sim. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
vankarol 6 Napisano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 A ja polecę Moto E LTE i myPhone L-Line w tej cenie. Oba z Androidem i 1 GB RAM, ale działają całkiem przyjemnie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Lumia 730 dual sim jest pod każdym względem lepsza od tych propozycji,co podał kolega wyżej. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts