Yognise 1 Napisano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Hej. Całe życie byłam w gronie osób zaopatrujących się w średniaki, ale patrząc na mój obecny telefon, który potrafi rozładować się w 10 minut, sam naładować, a potem wyłączyć, mam dość. Postanowiłam trochę pozbierać i kupić coś lepszego. Nie jestem mistrzem, dlatego proszę o pomoc. Najważniejsze jest dla mnie to, żeby był wytrzymały, chodził płynnie i nie zaczynał zamulać po dwóch miesiącach, prędkość działania na pierwszym miejscu. Wyświetlacz raczej między 4,7"-5,2", wyświetlacz przynajmniej Full HD, niezły aparat i w miarę wytrzymała bateria. Zastanawiam się nad Samsungiem s6 (ale miałam już sporo telefonów tej marki i trochę mam ich dosyć), Sony Xperią Z5, ewentualnie HTC One M9, LG G4 czy Nexus 5X. Jestem otwarta tez na te mniej znane marki. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 (edytowane) Wybieraj między G4 (ale to już 5,5''), a S6. Można kupić w okolicy 1600-700 zł od osób przedłużających umowę, a czasami nawet taniej. Dalej jest Honor 7, za 1200-1300 zł, tak jak mówiłem trzeba szukać okazji. Edytowane 11 Stycznia 2016 przez jutjub 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 S6 ma całkowicie przebudowanego touchwiza i działa bardzo dobrze,więc nie masz co się obawiać.Wybieraj między tymi,co kolega wyżej podał. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
droid 1091 Napisano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 (edytowane) Całkowicie nie polecam S6ki,nie wiadomo kiedy dostanie Androida 6. Dodatkowo problem z Knoxem który niby ochrania system. Przez tego Knoxa nie można wgrać zmodyfikowane oprogramowanie. Nabija się flaga. Odpuść Samsunga. Touch-wiz nadal ma problem z zarządzanie RAM. G4ka ma już Androida 6,a dla S6 w fazie beta. No jaja Wybieraj albo G4ka albo Nexus 5X w wersji 32GB G4ka lepsza od 5X wymienna bateria 3gb ram vs 2gbw 5X lepsza kamera slot micro sd, w 5X go nie ma 5X lepszy tym że ma czysty android i będzie zawsze działał szybko.Do dotego momentalne aktualizacj. Nie musisz czekać nie wiadomo ile. Edytowane 11 Stycznia 2016 przez droid 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Na obecnym działa bardzo dobrze. Bez powodu nie został smartfonem roku 2015:) Nowy soft nie zawsze oznacza lepszy. Lepiej trochę poczekać aż dopracują i będzie działał jak należy niż dostać go od razu a potem klnąć jakie to badziewie wypuścili no i czekać z utęsknieniem na łatki które to poprawią. Co do knoxa to wątpię żeby autorka chciała wgrywać zmodyfikowane oprogramowanie. Co do nexusa. Nie wszystkie łatki poprawiają działanie. Zdarza się że telefon zwalnia. Miałem jakiś czas nexusa 5 i były takie sytuacje więc nie zawsze będzie działał szybko Do tego S6 ma bajeczny ekran na który można patrzeć cały dzień. Wykonanie też mega. Aluminiowa ramka, GG na przodzie i tyle. W G4 tylko GG 3. Niezbyt ciekawie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
droid 1091 Napisano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Co do knoxa to wątpię żeby autorka chciała wgrywać zmodyfikowane oprogramowanie w lg czegoś takiego nie słyszałem. dla tego i LG W G4 tylko GG 3. Niezbyt ciekawie Szkło hartowane obowiązkowo nawet do S6ki, jeśli chcesz zachować telefon bez skazy Szkło hartowane polecam to do G4ki http://allegro.pl/szklo-hartowane-9h-3mk-hard-glass-lg-g4-h815-h818-i5863146110.html Lepszego szkła nie znajdziesz Cytuj Link to post Share on other sites
jawoN 0 Napisano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Całkowicie nie polecam S6ki,nie wiadomo kiedy dostanie Androida 6. Dodatkowo problem z Knoxem który niby ochrania system. Przez tego Knoxa nie można wgrać zmodyfikowane oprogramowanie. Nabija się flaga. Odpuść Samsunga. Touch-wiz nadal ma problem z zarządzanie RAM. G4ka ma już Androida 6,a dla S6 w fazie beta. No jaja Wybieraj albo G4ka albo Nexus 5X w wersji 32GB G4ka lepsza od 5X wymienna bateria 3gb ram vs 2gbw 5X lepsza kamera slot micro sd, w 5X go nie ma 5X lepszy tym że ma czysty android i będzie zawsze działał szybko.Do dotego momentalne aktualizacj. Nie musisz czekać nie wiadomo ile. pfffff. Zawsze działał szybko? Daj mi no tego 5x, ja Ci go tak ''zaśmiecę'', że nawet kalkulatora nie włączysz, tak będzie szybko działał. Zawsze szybko działać to mogą tylko telefony z windowsem/ios Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts