Skocz do zawartości

Recommended Posts

typek napisal 2300 wiec nie wiem gdzie widzisz 600  skoro moj koszyk to wartosc 2570

Przesadziłem ale i tak podbiłeś zestaw wcześniej podany za niecałe 2300 do niecałe 2600, a wydajność w grze ta sama.

4 rdzenie nawet Hashwella zrobią tutaj robotę, a obecna cena 6400 i do tego dopłata do droższego MOBO nie za bardzo zachęca względem małego zysku wydajności nowszej generacji. 

I tak jestem mimo wszystko zwolennikiem SSD, nawet przy małym budżecie, zrezygnować na rzecz słabszego mobo niż podałem w koszyku, ale zostać przy SSD. HDD jest straszny, za nic w świecie bym do niego nie wrócił.

Interesuje mnie to, dlaczego masz więcej do powiedzenia w tym temacie niżeli ja.

Nie chcę mi się tłumaczyć, męczy mnie to już

4 rdzenie nawet Hashwella zrobią tutaj robotę, a obecna cena 6400 i do tego dopłata do droższego MOBO nie za bardzo zachęca względem małego zysku wydajności nowszej generacji. 

Co ty za głupoty wygadujesz ?  

Ciekawe jak niby Ty zmieścisz tego GTX'a 960 wraz z przestarzałym i5 4460 w cenie 2550? Hah!

Jakbys kupił auto z rocznika 2015 z rabatem 30% z tym samym wyposażeniem co z rocznika 2016 pewnie byś sie nie zastanawiał i nie srał ogniem, że to staruszek. Obecnie cena skylake nie jest jeszcze ustabilizowana, a koszty mobo i procesora nie sa adekwatne do różnic w wydajności bo są marginalne.

Dla chcącego nic trudnego:

Intel Core i5-4460 /3.2GHz, 6MB, LGA 1150, BOX/ MSI H81M-P33 /intel H81, LGA1150/

Crucial 8GB 1600MHz CL9 Ballistix Gigabyte GeForce GTX 960 4GB DDR5

Seagate 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 Barracuda

Antec VP-PC 500W 120mm Zalman Z1 USB3.0 black (b/z)

Razem: 2554zł

4460 na budżetowym MOBO z gtx 960 4 GB (można dopłacić do modelu z lepszym chłodzeniem 20zł), 8 GB RAM, standard HDD, zasilacz z zapasem i duża buda.

• Popieram 1

Panowie dajcie spokój. Temat o zestaw do CS:GO a tutaj jakieś niepotrzebne wyprawki.

@up - 4460 jest martwy ale to nada wydajny CPU. Po co tutaj komu GTX 960. Zamiast po prostu doradzać to zaczyna się tutaj robić konkurs "ja złożę Ci lepiej, wydajniej" 

4 rdzenia + GPU z średniej półki i po sprawie. Jeżeli CS:GO to główny priorytet, to post #27 z opcją zejścia z budżetu pod 2300 zł za pomocą zmiany GPU na GTX 750TI. 

Jeżeli oprócz CS:GO będą inne gry, to na siłę wkładać 4460+GTX 960 za ~ 2500 zł bądź taniej  GTX 950. 

I na jednym i na drugim cepie będą spadki na porządnych ustawieniach pod okolice 200stu i nic się z tym nic nie zrobi. 

Ale przyszłościowo lepiej brać zestaw oparty na Skylake..

Łatwiej będzie mu to modernizować w przyszłości. 
To tak jak na obecną chwilę chcieć modernizować DDR1 na super zestaw.. Ale było wtedy DDR2 i można było pomyśleć. Ta sama sytuacja może wystąpić przy chęci modernizacji. 

Łatwiej będzie mu to modernizować w przyszłości. 

O jakiej modernizacji wspominasz. Tutaj prawdopodobnie wejdzie jeszcze tylko Caby Lake i wsio. Kosmetyka wydajności. Owszem, zachowamy pamięci DDR4 na zaś. Patrząc jednak na to jaką cenę obecnie mają DDR2 i jak nadal są często kupowane, to myślę, że z ich sprzedażą raczej problemu nie będzie  

Widzę dyskusja się rozwinęła.

Powiedzcie mi tylko czy taki zestaw będzie w porządku...

http://imgur.com/8muABoQ

Nie chcę przeznaczać coraz to większej sumy względem jednego, później drugiego i trzeciego podzespołu, bo naprawdę nie będę pocinać w nic innego jak CS. Gram w to od 10-ciu lat i nigdy nie ciągnęło mnie do innych coraz to nowszych tytułów. :)

Do CS'a wystarczy ale można tutaj zejść sporo z ceny jakbyś chciał. Ewnetulanie zaoszczędzone pieniądze może dać na minimalnie mocniejszy CPU. W sumie wystarczy tutaj na przesiadkę pod 1151. 

1 x  Intel Core i5-6400 /2.7GHz, 6MB, LGA1151, BOX/ 1 x  MSI H110M PRO-VD /intel H110, DDR4, LGA1151/ 1 x  Crucial 8GB 2133MHz CL15 1 x  Seagate 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 Barracuda 1 x  Antec VP-PC 500W 120mm 1 x  Zalman Z3 Plus USB3.0 black (b/z) 1 x  Gigabyte GeForce GTX 750 Ti 2GB DDR5 128bit (1085/5400)

Budżet praktycznie bez zmian. Lądujesz na 1151 wraz z DDR3. Będzie minimalnie wydajniej. Zasilacz naprawdę z bardzo dużym zapasem i płyta mATX. Schodząc na Zalman Z1 możesz myśleć o Intel Core i5-6500

Im mocniejszy CPU tym lepiej 

• Popieram 1