Jellied 0 Napisano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 (edytowane) Cześć wszystkim, szukałem wszędzie przez przeszło 2 godziny wentylatora do karty graficznej w.w, bo mój jest połamany i nigdzie nie mogę znaleźć, więc potrzebowałbym pomocy. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak wymienić ten wentylator w inny sposób (bo żeby go wymienić musiałbym mieć taki sam jak na karcie) lub gdzie znajdę/kupię? Tutaj załączam zdjęcie i model pla08015s12hh. Jeśli ktoś mógłby pomóc to bardzo dziękuje! #edit by nie było znalazłem jeden wentylator, ale dosyć drogo i wysyłka z Chin od 15 do 34 dni :S Edytowane 10 Stycznia 2016 przez Jellied Cytuj Link to post Share on other sites
Pepis 1009 Napisano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Odczepiasz ten oryginalny wentylator razem z całym plastikiem i montujesz tam zwykły wentylator np 12cm na 3 pin czy na molexa nie ma znaczenia. Jak bardzo chcesz to lutujesz do niego końcówkę ze starego i masz kontrole obrotów jak w starym wentylatorze. Jak go przymocować? To już musisz użyć wyobraźni. Ja montowałem na spinacze czy sznurki byle by było. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Jellied 0 Napisano 12 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 A nie będzie problemu potem ze sprzedaniem takiej karty? Cytuj Link to post Share on other sites
Pepis 1009 Napisano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Szybciej ją sprzedasz pisząc, że wymieniłeś wentylator i jest chłodniej (bo tak powinno być) niż, że oryginalny jest uszkodzony i do wymiany. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts