hapek1 1 Napisano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Witam,z gory przepraszam za ewentualne literowki I brak polskich polskich znakow (awaria kompa pisze z komorki). Moim pomyslem jest otwarcie kawiarnio-lodziarni w duzym miescie wojewodzkim I chcialbym zapytac czy moje zalozenia w biznesplanie Sa realne. Wg mnie najwazniejsza jest dobra lokalizacja,dlatego szukam lokalu w scislym Centrum gdzie ruch pieszych jest najwiekszy. I tutaj pytanie - wynajem wraz z mediami to okolo 10 tys mc, do tego dochodzi koszt pracownika - jednego na poczatek plus ja I inne koszty stale, to daje okolo 15 tys mc, czy mozliwe jest wygenerowanie zysku przy tam wysokich kosztach? Moim glownym pomyslem na wyroznienie sie sposrod innych kawiarni jest kilka: dluzsze godziny otwarcia lokalu (7-24albo do ostatniego klienta), ustalenie nieco nizszych cen niz konkurencja, kawy premium w rozsadnych cenach. Czy patrzac ogolnie Sa to dobre zalozenia? Wiecej szczegolow napisze pozniej gdyz pozno juz:) Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 dolicz jeszcze podatek od bezkarków Cytuj Link to post Share on other sites
kajametro 20 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Takie miejsca są coraz bardziej popularne i jeśli masz na oku dobry punkt na otwarcie takiego lokalu to próbuj. Jeśli nie zaryzykujesz to nie masz szansy na odniesienie sukcesu.Moja rada. Nie oszczędzaj na klientach Jeśli decydujesz sie na serwowanie kawy to niech będzie to smaczna, aromatyczna kawa. Powinieneś zainwestować w porządny, dobrej jakości ekspres. Tu zorientujesz się jakie są ceny takich ekspresów oraz wyposażenia ( zrób sobie kalkulację). Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.