Skocz do zawartości

Komputer głównie do csgo do 1800 zł.

Recommended Posts

• Zastosowanie komputera : Do gier, głownie do CS:GO

• Maksymalna kwota : ~1800zł

Kiedy zamierzam kupić komputer? : gdzieś za miesiąc

Których części potrzebuję : wszystkie podzespoły

Czy będę podkręcać sprzęt? : nie

Rozdzielczość mojego monitora i model : nie posiadam

Specjalne wymagania 

Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : nie posiadam

Nie muszę grać w csa na wysokich detalach, ważne żeby grało się w miarę płynnie.

Procesor Intel Core i3-4170 BOX

Płyta główna ASRock H81M

Karta graficzna Gainward GTX 750 Ti

Pamięci RAM 4GB Crucial Ballistix 1600 MHz CL9

Zasilacz Corsair VS Series 450W

Dysk  SSD Transcend SSD370 128GB

Wyszło mi ~`1839 bez obudowy i myślę że nie ma sensu zmniejszać pułapu cenowego bo dostaniesz gorsze części. Dałem 128gb dysk tylko ssd na system cs i programy w zupełności wystarczy, a lepszy komfort pracy na ssd niż zwykłym twardzielu. Do tego polecam małą obudowę (z racji że płyta micro atx) Silentum PC Gladius S10. Ostatnio składałem w takiej komputer dobremu znajomemu, mała, dobrze wentylowana, przestronna. 

Pozdrawiam.

http://www.morele.net/inventory/info/RECqrR/

Bez monitora byłoby dużo łatwiej i wtedy lepsza grafika oraz druga kostka ram. Tylko nie pisz, że chcesz jeszcze system w tej cenie:P

Edit zapomniałem o peryferiach jeszcze i napędzie optycznym. Można jeszcze ciąć koszty na obudowie i zasiłce.

Edytowane przez janko1

Masz jeszcze sporo czasu ale generalnie coś takiego 

1 x  Seagate 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 Barracuda 1 x  Liteon iHAS122 SATA (black) 1 x  MSI H81M-P33 /intel H81, LGA1150/ 1 x  Zalman ZM-T3 USB3.0 (micro ATX) 1 x  Antec VP-PC 400W 120mm 1 x  Intel Core i3-4170 /3.7GHz, 3MB, LGA 1150, BOX/ 1 x  Crucial 4GB 1600MHz CL9 Ballistix Single Ranked 1 x  Gigabyte Radeon R7 360 OC 2GB DDR5 128bit (1200/6500)

pojemny hdd, budżetowe mobo, podstawowa buda microatx, zasilacz z zapasem mocy, wydajne 4 rdzenie 2 wątki, 4gb ram na start, mocno podkręcony r7 360, alternatywnie gtx 750ti o zbliżonej wydajności ale tez troszkę droższy 

Razem 1794zł  + Kod na darmowe złożenie i wysyłkę do wpisania w komentarzu do zamówienia: X98TY2AZ + dostawa

a kaveri wchodzi w grę ? :)

żadne apu nie dorówna tamdemowi i3+ gtx 750ti/r7 360 

Różnica między i5 2320 a i5 3350 to jakieś max 5% na wydajności...

???????? tak czy owak i5 tylko używana

Okey dzięki, jeszcze poczekam może ktoś jeszcze jakiś zestaw zaproponuje

to się nie doczekasz :P w nówkach nic wydajniejszego nie masz, możesz gpu na 750ti o troszkę większej wydajności i mniejszym poborze prądu

GeForce GTX 750 Ti 2GB DDR5 128bit (1085/5400) 

A nie dało by rady do zestawu i5 wcisnąć? 

Najtańszy sensowny zestaw z i5 4460 na pokładzie (wydajna nawet w najnowszych grach) to koszt 1700zł bez zewnętrznej karty graficznej. CS GO na tej integrze jest grywalny według filmików na youtube ale akurat CS jest bardzo mało wymagający. Musiałbyś używać komputer na zintegrowanej grafice, która siedzi w procesorze i zbierać kasę na kartę graficzną.

Edytowane przez janko1

jaki sens ma kupowanie słabszego cpu?  

Autor chciał inne alternatywy to pokazałem, że istnieją, a czy są dobre to niech sam stwierdzi, jakbym ja miał kupować w tym budżecie kompa to wsadziłbym używanego i5 drugiej generacji i polował na używanego gtx 960...