Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam :) Mam dylemat ponieważ chciałbym kupić tableta do tych 1200 zł :) I tak niektórzy piszą że niby windows jest fajny się nie zacina a niektórzy na odwrót że android się nie zacina itp. Czym się różni windows od androida chodzi o szybkość itp. Miałem na oku tablet lenovo yoga i nvidia shield :) Wiem że nvidia ma to że można pograć w gry z kompa ale ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak to dokładnie działa? Bo wiem że trzeba mieć dobry internet itp. Co do lenovo to właśnie wiem że jest windows i android i nie wiem jaki wybrać :) Może ktoś poleci jakiś inny tablet? :D Chciałbym tablet który po prostu ma się nie zacinać,mieć dobry wyświetlacz i dość sporo pamięci :D

Nvidia shield k1 nic innego.

A jak to jest z tymi grami? Chodzi o ten internet :) Bo nie będę kupował tabletu gdzie mogę pograć lecz nie mam takiego szybkiego internetu i nie będę mógł tego wykorzystać : ) Może faktycznie lepiej dopłacić do lenovo yogi?(chodzi o tą najnowszą) :) 

Kolega już Ci napisał do 1200 tylko nvidia k1! Tu masz link do oficjalnej strony https://shield.nvidia.pl/tu masz szczegóły techniczne https://shield.nvidia.pl/support/shield-tablet-k1/faq/1

Bez szybkiego łącza pograsz w gry na androidzie (w tym w takie które nie uruchomią się na żadnym innym tablecie jak np.: DOOM3, HL2) w najlepszych możliwych ustawieniach! Tablet ma bdb ekran, świetne głośniki, najnowszego androida, bdb gps (nie ma wersji z 3g/LTE) jest bardzo szybki żaden model lenovo nie ma tutaj szans!

Sreamowanie gier to usługa oferowana na androida właściwie wyłącznie przez nvidię polega na graniu w gry z chmury bez potrzeby instalacji na urządzeniu docelowym. Nie wymaga również potężnego sprzętu (dlatego działa też na tablecie) a jedynie dobrego łącza internetowego.

Jedyne wady tabletu to: jakość wykonania jest dobra ale są czasem niedoróbki jak np. delikatnie trzeszcząca obudowa (ale to zdarza się również w Ipadach za 3 tys zł) bateria starcza na jakieś 4 - 7 godzin w zależności od użytkowania (czas czuwania to kilka dni)

Polecam dokupić pada a jeśli ktoś lubi pisać albo rysować to stylusa za 79 zł (kolejna rzecz, którą oferują tylko bardzo nieliczne tablety) odradzam cover i ładowarkę!