a6riz 0 Napisano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Witam Mam dylemat ponieważ chciałbym kupić tableta do tych 1200 zł I tak niektórzy piszą że niby windows jest fajny się nie zacina a niektórzy na odwrót że android się nie zacina itp. Czym się różni windows od androida chodzi o szybkość itp. Miałem na oku tablet lenovo yoga i nvidia shield Wiem że nvidia ma to że można pograć w gry z kompa ale ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak to dokładnie działa? Bo wiem że trzeba mieć dobry internet itp. Co do lenovo to właśnie wiem że jest windows i android i nie wiem jaki wybrać Może ktoś poleci jakiś inny tablet? Chciałbym tablet który po prostu ma się nie zacinać,mieć dobry wyświetlacz i dość sporo pamięci Cytuj Link to post Share on other sites
xNice 5 Napisano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Nvidia shield k1 nic innego. Cytuj Link to post Share on other sites
a6riz 0 Napisano 9 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Nvidia shield k1 nic innego. A jak to jest z tymi grami? Chodzi o ten internet Bo nie będę kupował tabletu gdzie mogę pograć lecz nie mam takiego szybkiego internetu i nie będę mógł tego wykorzystać : ) Może faktycznie lepiej dopłacić do lenovo yogi?(chodzi o tą najnowszą) Cytuj Link to post Share on other sites
Echnaton 28 Napisano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Kolega już Ci napisał do 1200 tylko nvidia k1! Tu masz link do oficjalnej strony https://shield.nvidia.pl/tu masz szczegóły techniczne https://shield.nvidia.pl/support/shield-tablet-k1/faq/1 Bez szybkiego łącza pograsz w gry na androidzie (w tym w takie które nie uruchomią się na żadnym innym tablecie jak np.: DOOM3, HL2) w najlepszych możliwych ustawieniach! Tablet ma bdb ekran, świetne głośniki, najnowszego androida, bdb gps (nie ma wersji z 3g/LTE) jest bardzo szybki żaden model lenovo nie ma tutaj szans! Sreamowanie gier to usługa oferowana na androida właściwie wyłącznie przez nvidię polega na graniu w gry z chmury bez potrzeby instalacji na urządzeniu docelowym. Nie wymaga również potężnego sprzętu (dlatego działa też na tablecie) a jedynie dobrego łącza internetowego. Jedyne wady tabletu to: jakość wykonania jest dobra ale są czasem niedoróbki jak np. delikatnie trzeszcząca obudowa (ale to zdarza się również w Ipadach za 3 tys zł) bateria starcza na jakieś 4 - 7 godzin w zależności od użytkowania (czas czuwania to kilka dni) Polecam dokupić pada a jeśli ktoś lubi pisać albo rysować to stylusa za 79 zł (kolejna rzecz, którą oferują tylko bardzo nieliczne tablety) odradzam cover i ładowarkę! Cytuj Link to post Share on other sites
tomekz1991 8 Napisano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Dlaczego odradzasz cover i ładowarkę? (nie ma wersji z 3g/LTE) Ktoś się orientuje dlaczego te wersje wycofano? Bo kiedyś ten tablet był z LTE... Cytuj Link to post Share on other sites
Echnaton 28 Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Dlaczego odradzasz cover i ładowarkę? Ktoś się orientuje dlaczego te wersje wycofano? Bo kiedyś ten tablet był z LTE... Cena to po 1 po 2 za dużo tego było w tak małej obudowie... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts