Skocz do zawartości

3DMark 11 już jest!

Recommended Posts

GraphicsTest4 widzę że zabija wszystkie karty graficzne 17 fps na 580 GTX. I tak 80% gier jest na DX9 i nie ma co się podniecać, widziałem testy i zdjęcia z paru gier pomiędzy DX9 a DX11 czy DX10 różnice kosmetyczne wydajność spada już znacząco tylko kasę chcą wyłudzić od ludzi że nowa technologia wyszła. Jeszcze DX 9 nie wykorzystali w 100% a już skaczą na DX 11. Pozdro Już premiera 570GTX i co nie będę leciał do sklepu po nową kartę mam 460GTX starczy wymieniłem go za 9800GT, nie ma sensu szaleć:/ niczym się nie różniąc znacząco od 460 oprócz ramu więcej i sharderow i RoP i z ludzi głupich robią.......> narta

To niby ograniczanie karty przez procek jest przesadzoną teorią, robiłem testy z moim quadem Q9550 na 3.4 Ghz, i przetaktowanym na 4 Ghz i różnica jest znikoma średnio ok 100p. w każdym teście przy wysokim taktowaniu.

Owszem karta może być ograniczona jeśli mamy np jakiś leciwy procek i do tego o niskich zegarach.

Więc twój procesor jest wystarczający a wynik w normie.

Ok zdaje sobie sprawę że jest to bardziej test graficzny, ale dalej będę się upierał że ograniczanie grafiki przez procesor należy traktować z przymrużeniem oka ;)

W grach specjalnego przyspieszenia też nie ma między 3.4Ghz a 4Ghz, no może w 2 tytułach.

Oczywiście w przypadku gdy karta to potwór wydajności najlepiej sprawdzi się mocny procesor, ale z innymi modelami nie przesadzajmy :)

ten SMARK jest troche popierdo...y

patrzcie tu:

moj wynik 4155 http://3dmark.com/3dm11/12986

Core clock

900 MHz

Memory clock

1935 MHz - nie wiem czemu tam zapisalo wynik z 2D mode.

znaleziony:

5033 http://3dmark.com/3dm11/71173

mam w ciul szybsza karte 256bit a nie 192, physx score wyzszy

CombinedTest 2x wiekszy, a w gpu test poracha. te same stery, ktos to umie wytlumaczyc??

roznica miedzy proc 4,0 a 2,8 to tylko 200ptk.

Ok zdaje sobie sprawę że jest to bardziej test graficzny, ale dalej będę się upierał że ograniczanie grafiki przez procesor należy traktować z przymrużeniem oka W grach specjalnego przyspieszenia też nie ma między 3.4Ghz a 4Ghz, no może w 2 tytułach.Oczywiście w przypadku gdy karta to potwór wydajności najlepiej sprawdzi się mocny procesor, ale z innymi modelami nie przesadzajmy

tak i nie, tam gdzie nie ma wiele fizyki, czy efektów realizowanych przez procesor centralny to różnica będzie kosmetyczna, w przeciwnym wypadku będą "spadki mocy" gdy liczba efektów obciążających proca przewyższy jego moc obliczeniową i to by było na tyle

Ok zdaje sobie sprawę że jest to bardziej test graficzny, ale dalej będę się upierał że ograniczanie grafiki przez procesor należy traktować z przymrużeniem oka W grach specjalnego przyspieszenia też nie ma między 3.4Ghz a 4Ghz, no może w 2 tytułach.Oczywiście w przypadku gdy karta to potwór wydajności najlepiej sprawdzi się mocny procesor, ale z innymi modelami nie przesadzajmy

tak i nie, tam gdzie nie ma wiele fizyki, czy efektów realizowanych przez procesor centralny to różnica będzie kosmetyczna, w przeciwnym wypadku będą "spadki mocy" gdy liczba efektów obciążających proca przewyższy jego moc obliczeniową i to by było na tyle

Do słownie. Ja jak puszcze mafie z fizyką sprzętową na 2,5GHz to jak spojrzę na płynność wyświetlania grafiki, to mi się odechciewa w to grać. Jednak jak podkręcę procesor do 3,6GHz już chodzi bardzo płynnie.

Tak samo jest z StalkeremCOP, GTAIV,Batmanem,Metro.Ogólnie z nowymi grami nie imitującymi fizykę. Czyli procesor może ograniczać Grafikę. W aplikacjach, które w większym stopniu opierają się na obliczeniach jednostki centralnej.

*Fizyka sprzętowa High, czyli tym się zajmuje 9800GTX+ <-tzw. ApeX

nie oczekuj ze uzyskasz wynik wiekszy niz 470/5870

wszystko sie zgadza

Tu nie chodzi o wynik GTX 470 czy też Radeona HD 5870 ;)

W obu testach które podał kopczenko zastosowany jest ten sam CPU,ta sam ilość pamięci ram i do tego szybsza wersja GTX 460 z 1024Mb ram i szyną 256bit którą posiada autor tego komentarza :) Mimo to jego wynik jest gorszy aż o 878pkt !! :) Faktycznie testy w nowym 3Dmark 11 są co najmniej dziwne :o Nowy 3Dmark nowe kombinacje ;)