.Azriel. 0 Napisano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Żona znajomego chciałaby kupić mu taki zestawik i poprosiła mnie o pomoc. Budżet: ~ 200 zł Jakiej myszki obecnie używasz: Logitech MK320 Jaką masz obecnie podkładkę: brak W co grasz (gatunki oraz konkretne tytuły): wszystko, co wpadnie w ręce Myszka do ogólnego użytku Ile przycisków używasz w myszce: obecnie 2, gdyż więcej mysz nie posiada ;p Chwyt: palm/finger Jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2 Wielkość dłoni (od czubka palca środkowego do kciuka: jakoś 15-16 cm Uwagi (wygląd, liczba przycisków, waga, materiał myszy): Gość nie jest jakimś pro graczem, nie spędza całych dni przy grach. Nie używał wcześniej droższych myszy (chwilę miał w ręce MSI Interceptor DS200). Przeglądając neta i tutejsze tematy zauważyłem, iż często wspominiane były 3 myszki: 1. SS Rival 100 2. CM Storm Alcor 3. Genius Scorpion M6-600 Czy któraś z nich się nada? Macie inne propozycje? Do tego jeszcze jakaś podkładka. Może SS QcK? Jeżeli warto, to można dołożyć 50 czy 100 zł, aczkolwiek jak już wspominałem, gość gra dla rozrywki, a nie dla osiągnięć. Sporo też pracuje z komputerem, jeżeli ma to znaczenie. Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Na Allegro jest promocja na SS Rival, podkładkę i koszulkę z 189 zł. Będzie to najlepszy wybór w tej cenie. Cytuj Link to post Share on other sites
.Azriel. 0 Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 A czym różni się ta myszka od Rival 100 oprócz tego, że jest profilowana? Czytałem też, że w starszych Rival'ach 100 był problem z bocznymi gumkami - jak jest w tym Rival 6500? Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Rival i Rival 100 to zupełnie inne myszki. Rival jest sporo większy, profilowany i ma lepszy sensor. W nowszych rewizjach gumy zostały poprawione (dalej nie jest idealnie, ale jest znacznie lepiej niż w pierwszych rewizjach). Cytuj Link to post Share on other sites
.Azriel. 0 Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Czyli ten Rival 6500 również posiadał problem z gumami i nowszą rewizję można rozpoznać od starszej tak samo poprzez brak loga NiP na pudełku, tak? Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Nie ma czegoś takiego jak Rival 6500. 6500 to maksymalne DPI. Ogólnie to tak. Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Dokładnie tak Cytuj Link to post Share on other sites
kebab84 96 Napisano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Tak jak wcześniej napisał Tycha, za tą cenę to najlepszy wybór Cytuj Link to post Share on other sites
.Azriel. 0 Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Dzięki wielkie. Informacje przekazane do zainteresowanej Cytuj Link to post Share on other sites
ziareN 0 Napisano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Jak masz kase to Rival 300 i jakaś najtańsza podkładka 40x30. Bardzo fajny sensor, jedyny mankament to to, że bardzo się brudzi (cały syf na biurku może wpaść do środka), ja ją czyszczę sprężonym powietrzem. Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Lepiej zwykłego rivala za 190 niz 60zl dopłaty do 300. Cytuj Link to post Share on other sites
Tomo1989 1 Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 (edytowane) Jak masz kase to Rival 300 i jakaś najtańsza podkładka 40x30. Bardzo fajny sensor, jedyny mankament to to, że bardzo się brudzi (cały syf na biurku może wpaść do środka), ja ją czyszczę sprężonym powietrzem. Z myszami jest dokładnie tak samo jak ze słuchawkami. Tak jak super słuchawki nie dadzą najlepszego efektu na zintegrowanej karcie dźwiękowej, tak też świetne myszki nie pokażą swojego prawdziwego potencjału na byle jakiej podkładzce. Posiadam ciut większą dłoń (18 cm), a mimo to SS RIval jest odrobinkę za duży, dlatego też dla kolegi proponowałbym jak już Rivala to wersje 100. Do tego podkładka Roccat taito, jeżeli kolega lubi mieć kontrole (gry typu np. FPS), bądź też Steelseries Dex, gdy wymaga szybkości (gry typu np. RTS). Edytowane 7 Stycznia 2016 przez Tomo1989 Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Przecież ten Dex jest skrajnie nieopłacalny. Kto da tyle kasy za podkładkę wielkości zwykłego QCK, jak na rynku jest gniotący ją GTF-X. Cytuj Link to post Share on other sites
Tomo1989 1 Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Podałem tylko przykłady wolnej i szybkiej podkładki, aby autor mógł pomyśleć czego mu potrzeba. GTF-X wyleciał mi z głowy, ale oczywiście można i ten wybrać lub gdy mało miejsca - PTF-X Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts