RAq11 0 Napisano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Witam. Poszukuję jakies gamingowej klawiatury. W oko wpadl mi Bloody B120, ze względu na podswietlenie i te sylikonowe WSAD. Jakieś opinie, sugestie? Warto ją brać? Bede jej uzywal w CSGO, gta V troche, lecz w miare uplywu czasu podlacze pada od x360. Co do wyboru klawiatury, zależy mi na wysokim skoku, podświetleniu, blokowanie klawisza windows mile widziane,jakies tam przyciski multimedialne rowniez moglyby byc, troche antyghostingu no i takiego gamingowego wyglądu trochę. Myślę, ze klawiatura na maks 4 lata, obecna mam Logitecha deluxe 250, ale niestety musze sie z nia rozstac. Cytuj Link to post Share on other sites
Petruss 11 Napisano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Marketing jak widać robi swoje; Od około 6 miesięcy korzystam z Gembird KB-UMGL-01, przy czym klawiatura posiada US layout, do wklepania polskich znaków musisz nacisnąć lewy alt+l.ctrl+ klawisz. Ma opcję blokady klawisza Windows, 3 kolory podświetlenia(czerwony, niebieski i fioletowy) 4 stopnie podświetlenia(3 jeżeli nie liczyć wyłączenia), klawisze multimedialne wpisane od F1 do F12(masz klawisz Fn obok spacji), przycisko makro. W empiku jest za 58 złotych Cytuj Link to post Share on other sites
kebab84 96 Napisano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Całkiem spoko ten Gembird jeśli jakość dobra to warto wydać te 57 zł Cytuj Link to post Share on other sites
Petruss 11 Napisano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Ja ją brałem w proline za około 100, tyle samo kosztuje w komputroniku i większości sklepów, IMO warto dać empikowi szansę. Cytuj Link to post Share on other sites
RAq11 0 Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 A jak kwestia antyghostingu? Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Za 124 zł masz jeszcze nożycowego Cougara 200K - http://www.test-gear.pl/testy-i-recenzje/klawiatury/cougar-200k/ Cytuj Link to post Share on other sites
Petruss 11 Napisano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Ma anti ghosting, co prawda nie wiem na ile max. klawiszy, ale 9 naraz odczytuje bez problemu. Cytuj Link to post Share on other sites
RAq11 0 Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Co do tej nożycowj klawiatury, to pisalem ze MUSI byc duzy skok. Ten gembird nie bardzo, a to podswietlenie mto taki bajerek, ktory nie podświetla klawiszy w tym przypadku. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts