daniel_reds 0 Napisano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 (edytowane) § Budżet: 120 zł § Jakiej myszki obecnie używasz: Gigabyte eco600 § Jaką masz obecnie podkładkę: jakaś zwykła § Z jakich wartości DPI korzystasz: 120 DPI § W co grasz (gatunki oraz konkretne tytuły): GTA Online, FM 2016 § Ile przycisków używasz w myszce: 5 § Chwyt: palm grip § Jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2 § Wielkość dłoni (od czubka palca środkowego do kciuka: 13,5 § Dlaczego chcesz zmienić mysz: Potrzebuję nową myszkę do laptopa. Obecnie mam Gigabyte eco600 i jest tragiczna. O ile na podkładce czy biurku działa spoko, tak na każdej innej powierzchni to katorga w używaniu. Zacina, przycina, nie da się grać. Nie chcę za każdym razem brać podkładki. Wcześniej miałem zwykłą myszkę (miernej jakości), która rozleciała się po miesiącu, ale na łózku i kanapie działała wzorowo. Chciałbym teraz coś porządnego, co będzie działać wszędzie. Najlepiej dość duża. Edytowane 3 Stycznia 2016 przez daniel_reds Cytuj Link to post Share on other sites
Petruss 11 Napisano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 O ile na podkładce Jaka to podkładka(szmaciana/plastikowa/metalowa?) oraz co klasyfikujesz jako na każdej innej powierzchniCzyli szukasz lasera. Chciałbym teraz coś porządnego Budżet: 120 złMyszka bezprzewodowa To się bardzo ze sobą kłóci, zdecyduj się czego chcesz, czy bezprzewodowa to konieczność? Bardzo ogranicza to wybór czegokolwiek, jeszcze w tak małym budżecie. DPI to 1200 jak mniemam. Cytuj Link to post Share on other sites
daniel_reds 0 Napisano 3 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 (edytowane) Tak, wolałbym bezprzewodową myszkę. Krótko mówiąc, ma dobrze działać na łóżku czy kanapie bez używania podkładki. Obecną myszkę muszę mocno docisnąć do podłoża, żeby załapała, przez to granie staje się niemożliwe, zwłaszcza, że gram przeważnie w GTA Online. Mogę dołożyć nieco więcej, jeśli myszka będzie naprawdę dobra. Edytowane 3 Stycznia 2016 przez daniel_reds Cytuj Link to post Share on other sites
kebab84 96 Napisano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Bloody R3 i Bloody R7 dużego wyboru nie ma, a to praktycznie najlepsze bezprzewodowe mychy w tej cenie. Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Nie lepiej po prostu kupić mychę z lekkim kablem i go zwinąć do wystarczającej długości? Cytuj Link to post Share on other sites
daniel_reds 0 Napisano 4 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Właśnie nie. Wolałbym bezprzewodową. Przy laptopie, który często przenoszę taka myszka jest wygodniejsza w użytkowaniu. Kable nie będą się plątać. Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 No dlatego mówię, żeby kabel zwinąć, żeby się nie plątał. Cytuj Link to post Share on other sites
daniel_reds 0 Napisano 4 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 A trafi się jakaś godna polecenia,przewodowa myszka w tym zakresie cenowym? Cytuj Link to post Share on other sites
Amok. 63 Napisano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Za jakies 150 masz rival 100, Cmstorm alcor za ok 170 masz kana v2 i genius m6-600 z najlepszym sensorem z tych wszystkich a za ok 80zl masz bloody a90 na avago3050 która tez bedzie ok :v Cytuj Link to post Share on other sites
steel116 169 Napisano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Po wszystkim? Tymi sensorami LensHole V-Track od A4techa jeździłem sensorem po włosach na głowie i działało Cytuj Link to post Share on other sites
SonAndros 2 Napisano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Bez kabla jeszcze jest Gigabyte m9 ice. Logitech anywhere, tylko ta jest dość mala. Postawiłbym jednak na a4techa z avago, o ile wbudowane aku to nie wada dla Ciebie. Cytuj Link to post Share on other sites
kebab84 96 Napisano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Bloody R3 to prawie to samo co A9 na kablu. Jednak kabel to kabel dostałeś dużo dobrych propozycji. Myślę, że z tego możesz coś wybrać. Cytuj Link to post Share on other sites
Jurij 169 Napisano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Podepnę się - r3 i r7 są niemal w tej samej cenie, którą w takim razie lepiej wybrać? Zakładając, że pogrywam sobie w GR:Phantoms ewentualnie w Titanfalla i to tylko dla czystej przyjemności a nie dla rankingów, to czy faktycznie odczuje jakąś stratę przechodząc na bezprzowodową mysz? w mojej x-luce właśnie pękł scroll także muszę kupić coś nowego. Będę wdzięczny za radę. Cytuj Link to post Share on other sites
kebab84 96 Napisano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Tu bardziej chodzi o chwyt, jedna lepsza troche pod palma, a druga pod clawa... ale raczej brałbym R7. Cytuj Link to post Share on other sites
Jurij 169 Napisano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 czyli wygląd to jedyna różnica? podjadę w takim układzie do euro chwycić r7 bo akurat mają. W sumie bardziej fingertipem trzymam, bo ani claw ani palm to to nie jest a jak z odczuciem w grach? będzie jakaś różnica bez kabla? Cytuj Link to post Share on other sites
SonAndros 2 Napisano 1 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Używałem rt7 pare dni i oddałem. Albo coś na kablu albo na bateriach minimum miesiąc. Po 48h trzeba ladować (w moim przypadku). Tracisz na dodatek dwa porty usb. Jeden na nadajnik, drugi na kabel, który służy wyłącznie do ładowania. Cytuj Link to post Share on other sites
kebab84 96 Napisano 1 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Weź sobie kablowego A4techa A90 z podkładką Natec M11 i bedziesz zadowolony. Cytuj Link to post Share on other sites
SonAndros 2 Napisano 4 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Ktoś może używa natec gv44 albo delux 526?. Nie mogę znaleźć porównania sensorów avago a3000 vs 5050. Który z nich wypada lepiej?. Report rate też nieznany. Mam co prawda m620, ale LOD jest bardzo wysoki i to przeszkadza. R7 zjada zapewne obie, tylko ten akumulator... Cytuj Link to post Share on other sites
Jurij 169 Napisano 15 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Up. Nie masz co sie akumulatorem przejmowac. Trzyma dobrze. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts