Skocz do zawartości

Myszka bezprzewodowa na każdą powierzchnię ~120zł

Recommended Posts

§  Budżet: 120 zł

§  Jakiej myszki obecnie używasz: Gigabyte eco600 

§  Jaką masz obecnie podkładkę: jakaś zwykła

§  Z jakich wartości DPI korzystasz:  120 DPI

§  W co grasz (gatunki oraz konkretne tytuły):  GTA Online, FM 2016

§  Ile przycisków używasz w myszce: 5

§  Chwyt: palm grip

§  Jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2

§  Wielkość dłoni (od czubka palca środkowego do kciuka: 13,5

§  Dlaczego chcesz zmienić mysz:

Potrzebuję nową myszkę do laptopa. Obecnie mam Gigabyte eco600 i jest tragiczna. O ile na podkładce czy biurku działa spoko, tak na każdej innej powierzchni to katorga w używaniu.  Zacina, przycina, nie da się grać. Nie chcę za każdym razem brać podkładki. Wcześniej miałem zwykłą myszkę (miernej jakości), która rozleciała się po miesiącu, ale na łózku i kanapie działała wzorowo. Chciałbym teraz coś porządnego, co będzie działać wszędzie. Najlepiej dość duża.

Edytowane przez daniel_reds

O ile na podkładce

Jaka to podkładka(szmaciana/plastikowa/metalowa?) oraz co klasyfikujesz jako

na każdej innej powierzchni

Czyli szukasz lasera.

Chciałbym teraz coś porządnego

Budżet: 120 zł

Myszka bezprzewodowa

To się bardzo ze sobą kłóci, zdecyduj się czego chcesz, czy bezprzewodowa to konieczność? Bardzo ogranicza to wybór czegokolwiek, jeszcze w tak małym budżecie. DPI to 1200 jak mniemam.

Tak, wolałbym bezprzewodową myszkę. Krótko mówiąc, ma dobrze działać na łóżku czy kanapie bez używania podkładki. Obecną myszkę muszę mocno docisnąć do podłoża, żeby załapała, przez to granie staje się niemożliwe, zwłaszcza, że gram przeważnie w GTA Online.

Mogę dołożyć nieco więcej, jeśli myszka będzie naprawdę dobra.

Edytowane przez daniel_reds
  • 4 tygodnie później...

Podepnę się - r3 i r7 są niemal w tej samej cenie, którą w takim razie lepiej wybrać? Zakładając, że pogrywam sobie w GR:Phantoms ewentualnie w Titanfalla i to tylko dla czystej przyjemności a nie dla rankingów, to czy faktycznie odczuje jakąś stratę przechodząc na bezprzowodową mysz? w mojej x-luce właśnie pękł scroll także muszę kupić coś nowego. Będę wdzięczny za radę.

Ktoś może używa natec gv44 albo delux 526?. Nie mogę znaleźć porównania sensorów avago a3000 vs 5050. Który z nich wypada lepiej?. Report rate też nieznany. Mam co prawda m620, ale LOD jest bardzo wysoki i to przeszkadza. R7 zjada zapewne obie, tylko ten akumulator...

• 2 tygodnie później...