xraykd 0 Napisano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 (edytowane) Witam! Mam laptopa ACER E1570G z rozwaloną matrycą i próbuję podłączyć go do tv/monitora przez VGA/Hdmi za pomocą kombinacji fn+f5 ale nie daje to żadnego efektu. Ma ktoś jakiś pomysł jak temu zaradzić? Nie mam już nerwów ani siły straciłem już masę czasu i nic Edytowane 2 Stycznia 2016 przez xraykd Link to post Share on other sites
_Skipper_ 919 Napisano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Podłącz zewnętrzny monitor (TV) do laptopa. Następnie uruchom go i włącz opcję dublowania obrazu bądź wyświetlania tylko na zewnętrznym monitorze, skrótem FN+F5. W TV oczywiście wybierasz opcję HDMIX (X-odpowiednia cyfra)? Link to post Share on other sites
xraykd 0 Napisano 2 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Tak w tv wybieram odpowiednie hdmi a w laptopie nie mam jak włączyć jakiejkolwiek opcji bo jest rozwalony/rozlany ekran... FN+F5 nie działa:/ Nie ma jakiegoś sposobu żeby za pośrednictwem innego pcwejść w opcje laptopa i wtedy ustawić opcje wyswietlania na zewnętrznym monitorze? Link to post Share on other sites
_Skipper_ 919 Napisano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Niestety nie ma. W jaki sposób matryca uległa uszkodzeniu? Być może nie tylko ona ucierpiała... Link to post Share on other sites
xraykd 0 Napisano 2 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 (edytowane) Reszta jest ok. Jeszcze wczoraj wszystko działało ale jakość obrazu z grafiki intel nie była zadowalająca więc zainstalowałem kartę Nvidia i przełączyłęm w panelu sterowania kartę graficzną na nvidia i wszystko zgasło i od tamtej pory du*a nic nie działa:/ Myślałem że komputer automatycznie przełączy na zewnętrzny ekran ale jednak się pomyliłęm i teraz z rozwalonym ekranem nie jestem w stanie zmienić nic w opcjach:/ Edytowane 2 Stycznia 2016 przez xraykd Link to post Share on other sites
_Skipper_ 919 Napisano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Wyjmij bateryjkę od biosu (kilka minut). W ten sposób zresetujesz ustawienia. Być może właśnie grafika szwankuje? Link to post Share on other sites
xraykd 0 Napisano 2 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Myślałem o tym tylko nie chce rozkręcać lapka bo jest na gwarancji... Masakra. W najgorszym wypadku będę musiał oddać go do serwisu na wymianę matrycy i wtedy nie stracę gwarancji tylko ciekawe ile wezmą za robotę... Link to post Share on other sites
_Skipper_ 919 Napisano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Gwarancji już nie ma, skoro matryca uległa zniszczeniu z Twojej winy. Link to post Share on other sites
xraykd 0 Napisano 2 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Jest gwarancja bo razem z zakupem właściciel wykupił dodatkowe ubezpieczenie od upadku zalania itp. Zależy mi na naprawie ponieważ właściciel ma za parę dni wyjazd i potrzebuje komputer Link to post Share on other sites
krzysiek098 11 Napisano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 (edytowane) Gwarancji już nie ma, skoro matryca uległa zniszczeniu z Twojej winy.Jasne ze gwarancję ma na resztę podzespołów. A jeśli odda lapka do serwisu i zapłaci za wymianę matrycy dalej będzie miał na wszystkie części. Nie pisz głupot. Sam tak zrobiłem i nie było żadnego problemu w smartphonach jest tak samo. Wymiana matrycy to koszt zależny od samej matrycy jaka była zastosowana. Ps. A tryb awaryjny? Edytowane 2 Stycznia 2016 przez krzysiek098 Link to post Share on other sites
_Skipper_ 919 Napisano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Pisałem o samej matrycy, więc z tymi głupotami się wstrzymaj. A to ok. Wtedy warto oddać laptopa w ramach gwarancji. Link to post Share on other sites
xraykd 0 Napisano 2 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 (edytowane) Jest możliwość że w trybie awaryjnym domyślnie wysyła sygnał na zewnętrzny ekran? I jak to zrobić skoro nie mam ekranu:) Edytowane 2 Stycznia 2016 przez xraykd Link to post Share on other sites
krzysiek098 11 Napisano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 (edytowane) Tu to pozostaje tylko na czują włączyć tryb awaryjny. Zobacz na YouTube jakiś filmik i mniej więcej celuj. Powinien się włączyć na ekranie zewnętrznym. A spróbuj win (flaga) +P to tez działało jako wybór ekranu powyżej Windows7 Edytowane 2 Stycznia 2016 przez krzysiek098 Link to post Share on other sites
_Skipper_ 919 Napisano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Wciskaj klawisz F8, po czym dwukrotnie strzałkę w dół (Tryb awaryjny z obsługą sieci) i Enter. Jaki masz system operacyjny? Moim zdaniem zabawa nie ma większego sensu, skoro laptop jest na gwarancji. Link to post Share on other sites
xraykd 0 Napisano 2 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 No racja sensu nie ma skoro jest na gwarancji tylko że kumpel(właściciel ) wyjeżdża jutro na parę dni za granice i potrzebuje kompa a jak wróci to spokojnie oddałby go na gwarancje. Trudno jak nie dam rady to odda go na gwarancje. System to Win 8. Link to post Share on other sites
_Skipper_ 919 Napisano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 W Win 8 nie da rady wejść w tryb awaryjny za pomocą klawisza F8. Link to post Share on other sites
krzysiek098 11 Napisano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 No tak. To tylko zostaje oddać na gwarancję. Link to post Share on other sites
xraykd 0 Napisano 2 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Cóż... Dziękuję wam za pomoc. Oddajemy na gwarancję w takim razie. Temat do zamknięcia. Link to post Share on other sites
Recommended Posts