Skocz do zawartości

Acer bez matrycy. Problem z podłączeniem do monitora/tv.

Recommended Posts

Witam!

Mam laptopa ACER E1570G z rozwaloną matrycą i próbuję podłączyć go do tv/monitora przez VGA/Hdmi za pomocą kombinacji fn+f5 ale nie daje to żadnego efektu. Ma ktoś jakiś pomysł jak temu zaradzić? Nie mam już nerwów ani siły straciłem już masę czasu i nic :/

Edytowane przez xraykd

Tak w tv wybieram odpowiednie hdmi a w laptopie nie mam jak włączyć jakiejkolwiek opcji bo jest rozwalony/rozlany ekran... FN+F5 nie działa:/

Nie ma jakiegoś sposobu żeby za pośrednictwem innego pcwejść w opcje laptopa i wtedy ustawić opcje wyswietlania na zewnętrznym monitorze?

Reszta jest ok. Jeszcze wczoraj wszystko działało ale jakość obrazu z grafiki intel nie była zadowalająca więc zainstalowałem kartę Nvidia i przełączyłęm w panelu sterowania kartę graficzną na nvidia i wszystko zgasło i od tamtej pory du*a nic nie działa:/

Myślałem że komputer automatycznie przełączy na zewnętrzny ekran ale jednak się pomyliłęm i teraz z rozwalonym ekranem nie jestem w stanie zmienić nic w opcjach:/

Edytowane przez xraykd

Gwarancji już nie ma, skoro matryca uległa zniszczeniu z Twojej winy.

Jasne ze gwarancję ma na resztę podzespołów. A jeśli odda lapka do serwisu i zapłaci za wymianę matrycy dalej będzie miał na wszystkie części. Nie pisz głupot. Sam tak zrobiłem i nie było żadnego problemu w smartphonach jest tak samo. Wymiana matrycy to koszt zależny od samej matrycy jaka była zastosowana.

Ps. A tryb awaryjny?

Edytowane przez krzysiek098

Tu to pozostaje tylko na czują włączyć tryb awaryjny. Zobacz na YouTube jakiś filmik i mniej więcej celuj. Powinien się włączyć na ekranie zewnętrznym.

A spróbuj win (flaga) +P to tez działało jako wybór ekranu powyżej Windows7

Edytowane przez krzysiek098

No racja sensu nie ma skoro jest na gwarancji tylko że kumpel(właściciel ) wyjeżdża jutro na parę dni za granice i potrzebuje kompa a jak wróci to spokojnie oddałby go na gwarancje. Trudno jak nie dam rady to odda go na gwarancje. System to Win 8.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...