KarsonPL 6 Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Witam serdecznie, ostatnio rozglądam się za słuchawkami do mojego komputera, które będą głównie wykorzystywane w grach i muzyce. Moje preferencje: - ciepła barwa - pół-otwarte Dodam też, że nie posiadam żadnej dodatkowej karty dźwiękowej tylko Realtek ALC-892 w mojej płycie głównej z97-g43 i tu nasuwa się parę pytań: 1. Czy dla zwykłego słuchacza różnica w dźwięku będzie mocno słyszalna z dodatkową kartą dźwiękową czy też będzie to raczej minimalna różnica? 2. Jak wygląda jakość mikrofonu po zmianie takiej karty(posiadam Trust Starzz, zalman zm-mic1) i zawsze jak podłącze któryś z tych mikrofonów, to niestety na skype słychać szumy pomimo włączonej opcji odszumiania w windowsie. Budżet myślę, że tak z 600zł, ale jak już będzie naprawdę warto dołożyć to mogę dociągnąć do 800zł. Niestety im dłużej przeglądając tematy na różnych forach, było mi trudno wybrać jakiegokolwiek faworyta, więc propozycje pozostawiam wam. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 1. tak powinieneś wyłapać różnicę 2. przy tych mic. raczej żadnej różnicykup aim sc 808 a reszta zostaje na słuchawki Cytuj Link to post Share on other sites
Alcedo1 168 Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 dokładnie aim sc 808 + hyperx cloud - mam to połączenie gra nieźle. Jeśli chodzi o gry powiem tak gram w bf4 na multi różnica w pozycjonowaniu wroga znaczącą w stosunku do integry. Cytuj Link to post Share on other sites
KarsonPL 6 Napisano 1 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 dokładnie aim sc 808 + hyperx cloud - mam to połączenie gra nieźle. Jeśli chodzi o gry powiem tak gram w bf4 na multi różnica w pozycjonowaniu wroga znaczącą w stosunku do integry. 450zł to trochę sporo jak na dźwiękówkę chyba. Myślałem, że słuchawki powinny być droższe, a do tego jakaś karta do 200-300zł. No, ale załóżmy, że ten aim sc808 to najlepszy wybór - co do tego? Hyperx miałem na głowie parę razy i nie są one super komfortowe na dużą głowę. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Na dużą głowę to chyba tylko ts-671 są naprawdę komfortowe hahaha Możesz kupić aim SC 8000 ale jeśli to ma być do muzyki radził bym pomyślec jednak o SC 808 Cytuj Link to post Share on other sites
KarsonPL 6 Napisano 1 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Na dużą głowę to chyba tylko ts-671 są naprawdę komfortowe hahaha Możesz kupić aim SC 8000 ale jeśli to ma być do muzyki radził bym pomyślec jednak o SC 808 A jakaś karta na USB? Np. asus xonar u7? Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 z usb audiotrac prodygy cube black Cytuj Link to post Share on other sites
Alcedo1 168 Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 450zł to trochę sporo jak na dźwiękówkę chyba. Myślałem, że słuchawki powinny być droższe, a do tego jakaś karta do 200-300zł. No, ale załóżmy, że ten aim sc808 to najlepszy wybór - co do tego? Hyperx miałem na głowie parę razy i nie są one super komfortowe na dużą głowę. tylko że dzwiękówkę kupisz sobie na długie lata, ja na przykład audigy 4 używałem około 10 lat Cytuj Link to post Share on other sites
KarsonPL 6 Napisano 1 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 tylko że dzwiękówkę kupisz sobie na długie lata, ja na przykład audigy 4 używałem około 10 lat No a jakie słuchawki do tego? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 według mnie pomyśl nad DT990 250, mają trochę nutki ciepła i też bardziej przypominają półotwarte jak otwarte.Co prawda, nie wiem na ile jesteś wstanie budżet podkręcić.Sa to kompletnie brzmiące słuchawki , z studyjnym rodowodem ale i spora dawką muzykalności. Aby bardziej ocieplić barwę, dobierzmy tobie zestaw niedrogich oampów (25-35zł) które zawsze w przyszłości możesz wymienić. Pozostaje kwestia karty aby umożliwić takową zmiany sygnatury brzmieniowej ,wspomniany AIM SC808 na pci-ex. Cytuj Link to post Share on other sites
KarsonPL 6 Napisano 2 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 według mnie pomyśl nad DT990 250, mają trochę nutki ciepła i też bardziej przypominają półotwarte jak otwarte.Co prawda, nie wiem na ile jesteś wstanie budżet podkręcić.Sa to kompletnie brzmiące słuchawki , z studyjnym rodowodem ale i spora dawką muzykalności. Aby bardziej ocieplić barwę, dobierzmy tobie zestaw niedrogich oampów (25-35zł) które zawsze w przyszłości możesz wymienić. Pozostaje kwestia karty aby umożliwić takową zmiany sygnatury brzmieniowej ,wspomniany AIM SC808 na pci-ex. A co myślisz o tym połączeniu SC808 i Reloop SHP-1? Wiem, że to są słuchawki zamknięte, ale myślę, że mogą też takie być Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts