BARTOL48 818 Napisano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Zupełnie nie wiem o co Ci chodzi z ekranem. Może masz problem z oczami albo coś? Ekran za jasno świeci? Jeśli tak to ustaw niską na sztywno - nic więcej nie zrobisz. Jak chcesz możesz się pobawić w ustawienia -- wyświetl. PIN: wejdź w telefon na ekranie głównym (słuchawka) -- ustawienia i tam możesz zmienić Cytuj Link to post Share on other sites
nelson 0 Napisano 17 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Tak znalazłem ten pin, strasznie to zagmatwane. Nigdy nie miałem takiego telefonu, czy wieczór czy w dzień po 2-3 minutach gapienia sie w ten telefon a nastepnie oderwania wzorku czuje roznice, wzrok sie meczy i piecze i tak jak pisalem, kiedys mialem to samo jak na monitorze mialem ustawione 60hz, zmienilem odswiezanie na 75 hz i bylo dobrze, nie wiem moze trzeba sie przyzwyczaic a moze nie dane mi jest gapienie sie w taki wyswietlacz, niestety sytuacje gdzie od rana mnie maja oczy bolec przez caly dzien bo musialem napisac sms nie jest fajna, a podpytuje was bo moze cos wiecie na temat ustawien itp - ja tak jak pisalem, nie ogarniam tych telefonow, to moj pierwszy : ) Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Masz na niskiej jasności i dalej Cię oczy pieką? Może masz problem z oczami albo coś,tak jak napisał wcześniej kolega. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Wyświetlacz nie miga więc nie wiem w czym problem. W tej lumii jest oled więc kolory są dość wyraźne ale można ustawić jasność na niską. Może to od czegoś innego albo musisz się przyzwyczaić. Cytuj Link to post Share on other sites
nelson 0 Napisano 29 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Witam ... W ostatecznosci wycofałem sie z tej Lumi 735, a kupiłem 535, jak na razie jestem bardzo zadowolony. Czlowiek jak ma i widzi telefon to mądrzejszy, Lumia 735 to piękny telefon, jednak ja pracuje w pewnym sensie fizycznie i zatyrał bym go moment, kupiłem używke 535 za 250zł z 14sto miesieczna gwarancja, etui i karta SD, teraz tylko jeszcze szklo na nia. Co ciekawe, oczy mnie nie bola od patrzenia na nia, zauwazylem ze jak sie bawilem Lumia 640 pewnej osoby z rodziny to tez mnie nie bolaly, widocznie moje oczy nie akceptują OLED : ) Oczywiscie działanie 535 jest duzo gorsze tzn. multitouch nie jest tak perfekcyjny ale nie narzekam, jeszcze jak szklo dojdzie to ponoc lepiej dziala, póki co jestem bardzo zadowolony, wachałem sie miedzy 535 a 532 bo Ona mniejsza, ale machnałem juz reka na wymiary bo wolalem miec lepszy aparat podobno minimalnie, lampke LED - latarka, i bateria lepsza. Te smartfony takie sobie, ja lubie proste rozwiazania, wszystko by bylo dobrze tylko irytuje mnie to np. ze nie ma profili, nie moge sobie ustawic ze w PRACY głośny, w domu CICHSZY, w NOCY milczy, itp, w normalnej noki to dwa razy sie przycislo i profili do wyboru do koloru, jeszcze budzik mnie irytuje, przy wylaczonym telefonie z tego co widze to nie dziala, troche smieszne Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 No niestety wszystkiego na windowsie nie ma tego co jest na androidzie. Całkiem inny system jakby nie było A tak nawiasem to polecam wybrać się do okulisty na bank coś masz nie tak ze wzrokiem bo jeszcze nie słyszałem nigdy o takim przypadku. Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Tak jak wyżej,powinieneś się wybrać do okulisty.Dziwne to,że korzystając z telefonu z ekranem OLED bolą Cię oczy,a z IPS nie. Cytuj Link to post Share on other sites
nelson 0 Napisano 29 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Dzieki za wpisy : ) Noszę okulary, wydaje mi sie, ze zawsze mialem problem jak za bardzo sie gapilem w wyrazisty ekran czy cos na wzór tego, a tu 5 cali to dosc sporo, tak jak pisalem wyzej kiedys mialem problem z odswiezaniem w kompie, 60 oczy piekly glowa bolala, przy 75 zero problemow, bede kiedy u okulisty to zapytam. Dzięki za wszsytkie sugestie, nie mam nic do WinPhone, nie wiem jaki tez jest android, tak jak pisalem cudow nie oczekuje i nie potrzebuje, ale spoko, mogl by byc mniejszy, najwazniejsze jednak ze cena taka ze nie trzeba sie z nim obnosic jak z jajkiem. Edytowane 29 Stycznia 2016 przez nelson Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Wyciszenie robisz trzema ruchami. Wystarczy że wciśniesz przycisk głośności, rozwiniesz w dol i dotkniesz symbolu dzwonka. To samo żeby przywrócić wcześniejsze ustawienia. Cytuj Link to post Share on other sites
nelson 0 Napisano 30 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Wyciszenie robisz trzema ruchami. Wystarczy że wciśniesz przycisk głośności, rozwiniesz w dol i dotkniesz symbolu dzwonka. To samo żeby przywrócić wcześniejsze ustawienia. Wielkie dzięki, jest to najprostszy sposób na wyciszenie telefonu, co prawda to nie zmiana profilu ale łatwe przejscie z trybu glosnego w cichy, w zasadzie mozna regulowac. A jeszcze jedno, da sie wylaczyc telefon z menu? Czy trzeba wciskac przycisk z boku dluzej a potem przesunac ekran? Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 1 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 to nie zmiana profilu Musisz odzwyczaić się od profili, to nie jest już ta stara, dobra Nokia. Cytuj Link to post Share on other sites
tom3636 9 Napisano 1 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Jak w pracy się boisz o telefon to kup sobie jakąś nokię z klawiaturą a dużego smartphone do zabawy. Za 50 zł w Playu na rok możesz dokupić internet 1 GB na miesiąc. Smartphone będzie do zabawy, jako GPS, do internetu. I pamiętaj im większy ekran tym lepiej. 5-5,5 cala to minimum Cytuj Link to post Share on other sites
nelson 0 Napisano 1 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Mam tą 535 i jestem mega zadowolony. Nie kosztowała majątku, nie muszę uważacw pracy jak na telefon za 500zł jak ta 735, a do zabawy w ogole nie potrzebuje takich rzeczy, w zasadzie wszystko robie na kompie, nastawialem sie na 2gb internetu a wzialem 30 minut i sms + 300mb internetu w Virgin i pewnie wystarczy. Dziękuje wszsytkim za porady Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts