perspektywa 0 Napisano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Witam.Z racji, że mój Samsung Galaxy s3 zaczyna coraz bardziej zawodzić, zaczęłam rozglądać się za nowym telefonem. Od razu odrzuciłam modele proponowane przez te najbardziej znane marki - Samsung, Sony oraz Nokia, ponieważ już się na nich przejechałam i wolałabym wypróbować telefon innego, mniej popularnego producenta.Myślałam początkowo o LG (głównie o modelu G3), jednak odrzuciły mnie gabaryty, mianowicie szerokość; telefony po prostu mi się nie podobały, zdają się być mało zgrabne. Być może to tylko moje mylne odczucie.Kolejną myślą były HTC: M8, M8s bądź E8. Recenzje: jak najbardziej zachęcające. Design, specyfikacje, właściwości również miłe dla oka (myślałam szczególnie o modelu One E8), ale przeglądając różne portale, testy, recenzje moją uwagę zwróciła firma Huawei i jej dwa smartfony - P8 oraz P8 lite, które bardzo mi się spodobały i wizualnie, i technicznie.Zatem teraz ta ,,batalia" toczy się pomiędzy HTC One E8 (moja koleżanka go ma i jest zadowolona, ma świetne oceny), Huawei P8 i P8 Lite.Przyznam od razu że bardziej podobają mi się (jeśli chodzi o wygląd) właśnie Huawei. Te zaokrąglenia u HTC jakoś mnie nie zachwycają, ale - oczywiście - jesli chodzi o telefony są ważniejsze rzeczy niż wygląd.Chciałabym się zatem Was poradzić - który telefon moglibyście mi polecić.Nie mam specjalnie dużych wymagań - na telefonie prawie nie gram, używam go do podstawowych rzeczy (SMS-y, rozmowy, przeglądanie internetu, jakieś aplikacje typu Snapchat, Facebook, YouTube). Chciałabym, żeby działał sprawnie, płynnie. Zdaję sobie sprawę, że kwestia trzymania baterii w smartfonach nie wygląda zbyt ciekawie, ale dobrze by było, gdyby jak najdłużej działała (chociaż ja i tak ładuję telefon co noc).Myślę, że to chyba tyle. Dzięki za każdą poradę, wskazówkę, pomoc.Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
paw565 30 Napisano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Mogę polecić P8 lub P8 Lite w zależności od budżetu. Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Może zainteresuje Cię Honor 7 (ulepszony P8) o szybkie ładowanie,czytnik linii papilarnych i lepszą baterię.Ma też diodę led na froncie i na lewym boku przycisk, który samemu można zaprogramować na 3 sposoby.P8 jest ładniejszy,ale to nie oznacza,że Honor 7 jest brzydki:) Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 (edytowane) No dokładnie:) Honor to by była najlepsza opcja choć nie oznacza to że P8 byłby zły:) to już kwestia gustu i czy przydają Ci się te rzeczy. Moim zdaniem warto się nim zainteresować chociażby przez mocniejszą baterię o 500mah i ten dodatkowy przycisk, dla mnie to fantastyczna sprawa. Sam bym wybrał raczej Honora choć P8 bardziej mi się podoba z wyglądu Edytowane 31 Grudnia 2015 przez dawid0032 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts