Zivolt 52 Napisano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Witam, przeczytałem ostatnio o wstecznej kompatybilności na xbox one czyli graniu nq one w gry z x360, i tu mam takie pytanie czy jeśli kupiłbym Xbox One i na nim konto Xbox Live Gold, dzięki któremu dostaje się po 2 gry miesięcznie na xone i 360, to mógłbym grać we wszystkie 4 gry jeżeli te 2 na x360 będą kompatybilne z tym emulatorem na xone?? dodam że nie mam i nie miałem x360 i dlatego tak pytam, bo mnie to ciekawi Cytuj Link to post Share on other sites
rrwwjunior 70 Napisano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Tak będziesz mogł grać w te gry x360 golda na xone tak jak np w styczniu Deus Ex Human revolution. np w tym miesiącu jest sacred 3 i w niego możesz też grać. Cytuj Link to post Share on other sites
Zivolt 52 Napisano 31 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 To fajnie a np mogę też pożyczyć płytkę z x360 od kumpla z grą np z listy kompatybilnych, która jest na stronie xboxa i tez będzie śmigać? ? jeśli tak to chyba kupie xone nie ps4 bo dużo moich kumpli ma x360 i czytałem że w gry z trybem wieloosobowym można grać z to na x360 A i jeszcze, wszystkie gry z golda na x360 od listopada są chyba kompatybline z tym co nie? Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 tak jak gra jest na liscie to po włożeniu płyty ściągnie z XBL wersję podstosowaną pod nową konsole i będzie działac Cytuj Link to post Share on other sites
Zivolt 52 Napisano 31 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 To fajno Microsoft mnie kupił i jeszcze streamoowanoe gier na kompa/laptopa z Win10 jak rodzice zajmą telewizor się przyda A wszystkie gry od listopada które będą w Games with Gold na X360 będą kompatybilne? Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 tak wszystkie jest tez fajna opcja - Streamowania obrazu ze smartfona/laptopa do konsoli Cytuj Link to post Share on other sites
Zivolt 52 Napisano 31 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 To fajnie mam Lenovo Yoga 2 Pro z Win 10 i mogę na nim film odpalić i przenieść na TV przez Xboxa przydatna rzecz i ze smartfona też napewno się przyda Przeczytałem już pierdyliard tych recenzji porównań itp i nadal nie mogę się zdecydować pomiędzy PS4 a XOne, PS4 ma lepszą kartę graficzną i gry ponoć lekko lepiej chodzą i są w lekko lepszej rozdzielczości bo 1080p nie 900p jak Xbox i np BF Hardline na PS4 ma 900p 60 FPS, a Xone to jest 720p i 60FPS a 720p to już troszkę piksele Chodzi oczywiście o multiplatformówki bo jakbym miał wziąć tylko do exclusivów to napewno xone, bo lubie ścigałki i forza horizon jest najlepsza Do XOne przekonują mnie funkcje streamowania na inne urządzenia, wsteczna kompatybilność, Win 10 i że, konsola jest bardziej multimedialna od PS4, ale za to sony ma mocnejsze bebechy trochę a w zasadzie grafę bo procek w xboxie jest mocniejszy o 150Mhz z tego co pamiętam, i multiplatformy lepiej zapewne będą wyglądały na PS4, tylko że też jest ta sprawa że może na xone gry są np 900p zamiast 1080p i dlatego może stabilniej utrzymują FPS? A i jeszcze słyszałem o nowej poprawionej wersji PS4, jest coś z bebechami zmienione, czy tylko względy estetyczne/cyrkulacja powietrza poprawiona żeby konsola była chłodniejsza? Cytuj Link to post Share on other sites
Realistico 281 Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 a nie trzeba płytki w napędzie do uruchomienia? Cytuj Link to post Share on other sites
Zivolt 52 Napisano 1 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Trzeba ale chodziło mi ze pożyczyłbym np od kumpla przeszedł i mu oddał Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 A i jeszcze słyszałem o nowej poprawionej wersji PS4, jest coś z bebechami zmienione, czy tylko względy estetyczne/cyrkulacja powietrza poprawiona żeby konsola była chłodniejsza? miałem wersje premierowa CUH 1004a - była głośna i ciepła poźniej miałem 1116a - była jeszcze głośniejsza lecz chłodniejsza mam teraz tą nową poprwiona 1216a - cisza jak makiem zasiał (głośność w killzone jak w menu) poprawili wiele - jest o wiele mniejsza płyta główna, zmienione chłodzenie (radiator pod innym kątem i inaczej zrobiony), mniej kości ram (8 sztuk po 1GB) i tylko z jednej strony a nie 16 sztuk (po 512MB) z dwóch , zmieniona sekcja zasilania i sam zasilacz no i około 30% zmniejszony pobór prądu Z wizualnych zmian itp to - lżejsza o pół kilo (teraz 2,5kg), cała matowa 9bez tego błyszczącego plastiku który się rysował oraz lekko pozmieniana kolejność portów z tyłu. Zmienili też przyciski - teraz zamiast pojemnościowych (dotykowych) są fizyczne co jest dla mnie lesze po te 2 sztuki co miałem to zawsze był problem z przyciskami jak były wilgotne palce -no iteraz przypadkowo nie wyłaczysz konsoli ani nie wypluje płyty . sam napęd też jest ostro pozmieniany - mechanizm od płyt (wciągania i oddawania) jest o wiele mniej skomplikowany przez co mniej awaryjny BF Hardline na PS4 ma 900p 60 FPS, a Xone to jest 720p i 60FPS a 720p to już troszkę piksele robiłem test właśnie w BF 4 i hardline na ps4 i xone - jak siedze 5 metrów od 50 cali to zero różnicy Cytuj Link to post Share on other sites
Zivolt 52 Napisano 1 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Jak będę siedział 6 metrów od 40 cali to też nie będzie? xd Ale Xone sam w sobie już w pierwszej wersji jest chyba chłodniejszy i cichszy od PS4 prawda? Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 ja mam xone z czerwca 2014 (produkcja) i jest cichy i chłodny ogóolnie nie ma nowszych wersji płyty w xone niz ta co wyszła premierowo - to jest bardziej udana konstrukcja od ps4 jeśli parzeć na awaryjność i podobne Cytuj Link to post Share on other sites
Zivolt 52 Napisano 2 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 A EA Access nie da się inaczej wykupić niż kartą? Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 nie karedytowa lub karta płatnicza (debetowa) podpieta do PayPal-a Cytuj Link to post Share on other sites
Zivolt 52 Napisano 2 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 A czy z golda dają czasem gry na kinecta? Cytuj Link to post Share on other sites
rrwwjunior 70 Napisano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 (edytowane) Gold u nich to tajemnica to co dadzą to będzie, a dużo gier na kinecta nie ma to w sumie po co by mieli dawać Ogólnie obie konsole zapomniały o swoich dodatkowych bajerach w konsoli Edytowane 2 Stycznia 2016 przez rrwwjunior Cytuj Link to post Share on other sites
Zivolt 52 Napisano 2 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 A golda, jak kupuje się przez allegro przelewem z wysyłką kodu na email, trzeba mieć konto czy bez logowania też można i wyślą na ten email który będzie tam podany podczas zapłaty? Cytuj Link to post Share on other sites
rrwwjunior 70 Napisano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Tego nie wiem , zawsze z konta wszystko robiłem to musi ktoś inny odpowiedzieć Cytuj Link to post Share on other sites
Zivolt 52 Napisano 2 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 A konto na allegro jest całkowicie za free chyba nie? zawsze jak coś kupowałem to bez logowania i wiesz Tyle, że nigdy kodów na email na allegro jeszcze nie kupowałem, ale widzę że na goldzie można 70-80zł zaoszczędzić a to już połowa lepszej gry http://allegro.pl/xbox-live-gold-12-miesiecy-automat-24-7-promocja-i5897395780.htmltu chyba kupię bo ma all pozytywy A i mam do dyspozycji około 2000zł teraz bo sprzedałem PS3, więc lepiej kupić np to http://olx.pl/oferta/xbox-one-kinect-CID99-IDdaHZF.html#5a564bc1aei dokupić NFS 2015, forze horizon 2 i golda czy np nową konsolę kupić? najbardziej interesuje mnie BF Hardline, i te właśnie dwie ścigałki, a i kinect się pewnie przyda, bo nie mam karty więc nie kupię EA Access niestety Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts