Twister 0 Napisano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Witam!Problem jak w opisie. Zastanawiam się nad kupnem LG G Pad 8.0 V490 lub Lenovo Tab 2 A8-50F.Tablet, przede wszystkim ma służyć jako przenośne urządzenie do prezentacji, robienia notatek, może jakiegoś programowania (wiem że tutaj zaletą już bedzie 3G/LTE), przegladania stron (tutaj może być sporo tego), a wieczorem do czytania PDF. Czasami także jako przenośne centrum multimedialne (ale tylko muzyka).Dylemat niby jest niby go nie ma na korzyść Pad 8.0. Oba w tej chwili mogę dostać za około 500 zł. Zastanawiam się jednak nad wyborem który z nich. Lenovo niby jest nowyszym tabletem jednak cieżko znaleźć jakiś serwis który by porównał oba tablety i mieć pewność co do wyników. Posiada Androida 5.0.2 i istnieje jakaś szansa na oficjalny update do Androida 6.0LG G Pad nadal świetnie działa jak na dzisiejsze tablet, do tego posiada LTE, oraz również Androida 5.0.2. Nie wiem czy jednak mam co liczyć na upgrade do 6.0. Niby widziałem custome ROMy na oba tablety z upg do 6.0 ale z tego co rozumiem to taki "dziki" upgrade pozbawia gwarancji, to prawda?LTE/3G niby nie jest tutaj jakoś bardzo wymagane, ponieważ zawsze moge udostępnić internet sobie z telefonu.Zastanawiałem się także nad Lenovo A7-30H, z modemem 3G, tylko nie wiem czy nie bedzie on zbyt mały (w porównaniu do LG G3 którego posiadam jako telefon).Może jakieś inne tablety polecacie 7/8" ? Cena to max 500 zł, bo do tego chce doliczyć jeszcze etui i folie.Pozdrawiam,Mateusz Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 (edytowane) Kiano będzie dobrym wyborem, Windows 8, można aktualizować do dziesiątki. Android w tej cenie będzie ok, ale po jakimś czasie, tzn. zainstalujesz kilka aplikacji zacznie spowalniać. Ostatnio używałem tableta w podobnym budżecie z Androidem, który ma ok. pół roku i jest zbyt fajnie, nawet podczas przeglądania stron internetowych. Ewentualnie dołóż do DELL Edytowane 8 Stycznia 2016 przez jutjub Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts