Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam :)

Mam okazje zamienić i3 2120+ mobo na a8 6600k + mobo. Za zestaw apu gość chce 250 zl, myślę ze to dobra cena :) Natomiast bardziej chodzi tu o grafikę, bo mój radek 6870 powoli dokańcza żywota i boje się że jak wysiądzie to zostanę z integrą :/ Za 250 zl nic lepszego od tego co mam nie kupię a sprzedając moja platformę wezmę z jakieś 350 myślę i tu juz jest parę ciekawy propozycji :) Choćby hd 7850 czy gtx 570. Co Wy na to ? Duzo chyba nie stracę na wydajności bo te procki są zbliżone wydajnosciowo

Tak czy siak zostaniesz z integrą, tylko innego rodzaju. Also moim zdaniem warto, o ile masz pewność że to nie jakieś gnioty i po 2-3 dniach umrą. Chociaż gdybyś miał większy budżet polecałbym modernizację obecnego sprzętu (nie wiem jakie masz mobo więc odgórnie nic nie polecę).

Nie zamieniaj sie tylko zbieraj na grafike! Masz jakakolwiek kase???

Za okolo 200pln kupisz hd 7770 za 350pln 7850 w polaczeniu z twoim i3 bedzie to o wiele lepszy zestaw! W nowszych grach hd7770 bedzie wydajniejszy od twojego hd6870 w starszych tylko minimalnie slabszy.

Twoj i3 jest zdecydowanie wydajniejszy od od tego apu. Ponadto daje mozliwosc wymiany kiedys na i5. Dobrze to przemysl.

gdzie za 350 zl kupisz 7850? na allegro karty sa doraz drozsze mimio ze im lat przybywa :/ chcialem zakupic gtx 580 ale jak widze cene +500zl to rok temu moza za ta kwote bylo kupic gtx 660 na gw albo 7870 xt... APU ma wydajnosc tego i3 a 1155 jest juz martwe a ceny prockow dla tej podstawki to te zart w stylu opisanej sytuacji z kartami

http://allegro.pl/listing/listing.php?order=d&string=7850&search_scope=category-4313&bmatch=s0-ele-1-4-1214

W opcji kup teraz najtansza 385pln za 400 masz spory wybor. Zeby kupic taniej trzeba bawic sie w licytacja ale za 350 mozna wylicytowac. Allegro to nie sklep wiec trzeba poswiecic tydzien lub dwa poobserwowac aukcje itp. a to nic nie kosztuje okazje sie trafiaja wystarczy troche cierpliwosci.

Co do lga 1155 to i5 2400 mozna kupic za okolo 400pln ofert i5 na lga 1155 jest sporo zarowno ivy jak i sandy - zasada podobna do tej od kart - troche cierpliwosci i mozna upolowac cos fajnego co pobije apu bez zadnego ale!

Masz pozadna plyte - pzemysl to bo moim zdaniem popelnisz spory blad!!!!!

http://m.pclab.pl/art47690-24.html