Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, mam internet z Orange (Funbox) 10/1MB, połączony z internetem jestem aktualnie przez WiFi (TP-LINK TL-WN321G) - router stoi na korytarzu wyżej, a ja mam pokój na dole, tak stoi żeby wszyscy mieli dobry zasięg, ale denerwuje mnie już niestabilność łącza przez WiFi i chciałbym połączyć się z internetem przez kabel (mam gniazdko telefoniczne u siebie w pokoju i na korytarzu wyżej), więc kupiłem router TP-LINK TD-W8970 v3. Wszystko podłączyłem, router skonfigurowałem wedle poradnika. Cały problem wynika z tego, że diodia ADSL najpierw migała przez jakiś czas wyłączała się na kilka sekund i tak przez cały czas, próbowałem resetować router, konfigurować od nowa, podłączać router ze splitterem, bez splittera do gniazdka, innym kablem, ale nadal to samo. Czytałem w internecie co mogę jeszcze zrobić, znalazłem kilka porad (właśnie z tymi splitterami co w moim przypadku nie pomogło) no i poradę żeby zmienić ustawienia w zakładkach Advance Setup itp, więc zmieniłem na stronie 192.168.1.1 Network > DSL Settings > DSL Modulation Type: najpierw zmieniłem na G.dmt a potem na ADSL2 kliknąłem SAVE. Może to jakiś plus, bo zmieniło się to, że dioda teraz cały czas miga i się w ogóle nie wyłącza na kilka sekund jak to było wcześniej, ale dalej nie mam internetu. Co mogę jeszcze zrobić? 

Działa, po zmianach w ustawieniach na stronie nie odłączyłem od gniazdka routera w korytarzu, teraz odłączyłem i śmiga! :) 
Każda pomyłka/zapomnienie o mało ważnej rzeczy daje złe skutki :D