bbk095 0 Napisano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Szukam gier Sci-FI. Jakiegoś FPS-a typu: walki z kosmitami, ufo, inne planety, jakies tajne miejsca itp... Ale z dobrą grafiką (z tych nowszych) Macie jakieś pomysły? Link to post Share on other sites
Ostrowin 30 Napisano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Mass Effect 2 i długo długo nic. Link to post Share on other sites
Marabuts 10 Napisano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Lost Planet 1 i 2, Gears of War, Red Faction: Guerrilla, Borderlands, Crysis. To calkiem niezle shootery sci-fi, ale one nie spelnia wszystkich Twoich wymagan. Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 z nowości to mogę polecić Tron Evolution Link to post Share on other sites
bbk095 0 Napisano 6 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Dzięki wam Link to post Share on other sites
Evil_Genius 1 Napisano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Mass Effect 2 i długo długo nic. Gdzie mi z tym ! Mass Effect 1. W dwójkę graj jak skończysz jedynkę, jak dojdziesz do końca dwójki to znaczy, że jesteś wytrwały i wytrzymałeś usunięcie ekwipunku, wielu bajerów i możliwości eksplorowania planet na rzecz konsoli, gratulacje! Link to post Share on other sites
kingston350 2 Napisano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 a Halo 2 to z jakiej seri jest? Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Mass Effect 2 i długo długo nic. Gdzie mi z tym ! Mass Effect 1. W dwójkę graj jak skończysz jedynkę, jak dojdziesz do końca dwójki to znaczy, że jesteś wytrwały i wytrzymałeś usunięcie ekwipunku, wielu bajerów i możliwości eksplorowania planet na rzecz konsoli, gratulacje! Bez przesady, ucięli zrobili ją łatwiejszą ale była wciąż dobra a jak nie to na pewno nie aż tak żeby nie móc dojść do końca Link to post Share on other sites
airborne82 60 Napisano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 mówisz z kosmitami i tym podobne ?? Prosze bardzo , kilka starszych i nowych gier : AREA-51 BLACK SITE : AREA-51 HALO 2 UNREAL 2 AWAKENING STAR WARS REPUBLIC COMMANDO STARSHIP TROOPERS QUAKE 4 ALIENS VS PREDATOR 2010 reszte to koledzy wyzej podali Link to post Share on other sites
Evil_Genius 1 Napisano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Johny po hicie jakim był Mass Effect, takie zeszmacenie serii skonsolowaniem jej odebrało mi chęć do ukończenia, ale udało mi sie na siłę dojść. Link to post Share on other sites
Pokrakk 3 Napisano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 mówisz z kosmitami i tym podobne ?? Prosze bardzo , kilka starszych i nowych gier AREA-51 Paskudny port z PS2. Typowo konsolowy gameplay. Co kto lubi - ale mnie nie urzekła. BLACK SITE : AREA-51 To samo co wyżej tylko gorzej :-) Za to można pooglądać Unreal Engine 3 w akcji. UNREAL 2 AWAKENING Staroć - choć całkiem niezły. Kilka klimatycznych lokacji i zgrabnie przemycony watek powstania pomysłu na Unreal Tournament. Można zagrać - zwłaszcza zakończenie jest warte tego. STARSHIP TROOPERS Bardzo niedoceniana gra. Chyba jedyna, w której ani razu nie strzelamy do czegokolwiek co ma mniej niż cztery nogi :-) Ogólnie, jeśli ktoś nie znosi robactwa - tu może się wyżyć wcielając się w kosmicznego dezynsektora, lol! Grafika całkiem znośna, choć modele ludzi potrafią autentycznie przerazić (tak są paskudne). Poza tym mnóstwo nawiązań do filmu (ba! - są nawet fragmenty tegoż w briefingach!). Warto zagrać - ale proponuję od razu ustawić sobie poziom łatwy. Nawet takiemu weteranowi wszelkich sieciowych kłejów i unreali jak ja, bywało ciężko na normalu. W końcu z górą setka pajęczaków wielkości nosorożca atakujących na raz potrafi skopać tyłek, wierzcie mi. QUAKE 4 Badziew, popłuczyny po legendzie, konsolowy szajs. Gdyby tytuł gry był inny - pewnie uznałbym to za znośną grę na dwa wieczory. Niestety gdy tylko Id Software zostawiło zrobienie czwórki Ravenom - cóż... Szkoda czasu. Praktycznie zero klimatu, grafika podobna jak w DOOM 3 (choć cienie - luje jedne - uprościli), obrzydliwe tapety jako krajobraz i milion skryptów. *** Od siebie dodam Unreal Tournament 3 - co prawda single to po prostu oflajnowy multi, ale sam dizajn poziomów, otoczenia, pojazdów i broni wart jest obejrzenia. Podobnie wspomniany wcześniej DOOM 3 - z modem GTX poprawiającym grafike wciąż potrafi zachwycić. Prey jest też ciekawy - zwłaszcza, gdy zaczyna się zabawa z grawitacją i w pewnym momencie nie wiesz, czy to wrogowie łażą po suficie, ty po ścianie czy może na odwrót :-) Prawdziwy rollercoaster - aż się w głowie potrafi zakręcić (sugeruję przygotowanie wiaderka, jeśli ktoś ma słaby żołądek). Zeno Clash - co prawda nie ma tu kosmitów (choć w zasadzie trudno to stuprocentowo stwierdzić), ale stylistyka gry jest tak surrealistyczna, że gdybym na liście płac znalazł Salvadora Dalego, to wcale by mnie to nie zdziwiło :-) Praktycznie cały czas chodziłem z oczami jak spodki, mrucząc pod nosem "jak ktoś mógł na to wpaść?". Nie ma drugiej tak odjechanej gry, naprawdę. Link to post Share on other sites
Bany_krk 200 Napisano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 stary Unreal, 12 lat minęło i do tej pory nie wyszło nic lepszego poza tym wszystkie inne Unreale oprócz Unreala 2, czyli UT,UT2k4,UT3 Gears of War Alien vs Predator 2 Bioshock Borderlans, szczególnie polecam Fallout 3, Fallout: New Vegas wszelkie Stalkery dwie ostatnie pozycje mniej pasują do tematu, ale na pewno warte uwagi Link to post Share on other sites
Recommended Posts