-AssassiN- 100 Napisano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 (edytowane) W najbliższym miesiącu mam w planach zmienić już ponad 2 letnie podzespoły, a że już trochę nie jestem na bieżąco z rynkiem podzespołów postanowiłem zapytać się Was Czy będę podkręcać sprzęt? Raczej nie. Z tymi podzespołami komputer będzie współpracować: Zasilacz: InWin Commander III 700W Obudowa: InWin GRone Karta dźwiękowa: Creative ZxR + Logitech Z906 Chłodzenie: Be Quiet Pure Rock SSD: Kingston HyperX 3K 240GB HDD: Seagate 4TB Edytowane 29 Grudnia 2015 przez -AssassiN- Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11369 Napisano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 W najbliższym miesiącu mam w planach zmienić już ponad 2 letnie podzespoły To w sygnaturze ? Cytuj Link to post Share on other sites
-AssassiN- 100 Napisano 29 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 (edytowane) To w sygnaturze ? Już dawno nie aktualizowałem sygnatury. Więc mała część sprzętu jest zgoda z aktualnym stanem, m.in procesor,płyta,obudowa,monitor. Z większych zmian to przesiadka na HD 7870 i 8 Gb RAM. Chłodzenie wodne także już dawno sprzedane Podzespoły które wymieniłem w pierwszym poście są w moim komputerze. Edytowane 29 Grudnia 2015 przez -AssassiN- Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11369 Napisano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Procka i płyty nawet bym tutaj nie ruszał. Podkręcić tego 4670K i zostawić. Dokupić GPU i po sprawie. Cytuj Link to post Share on other sites
-AssassiN- 100 Napisano 29 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Procka i płyty nawet bym tutaj nie ruszał. Podkręcić tego 4670K i zostawić. Dokupić GPU i po sprawie. Ale jeśli bym się uparł przy wymianie to co byś polecił? Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11369 Napisano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Nic. Nie zrobię tego 1 Cytuj Link to post Share on other sites
piotr7543 101 Napisano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Nie ma sensu wymieniać całej platformy bo zysk wydajności będzie znikomy, zrób OC i daj lepsze GPU tak jak mówi Kajtek za tą kwotę możesz kupić lepsze chłodzenie (np. Grandis lub Macho) i do tego można dać GTX 980 Ti Cytuj Link to post Share on other sites
ares54321 1 Napisano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 A kabylake jak się wsadzi do tej płyty? A one będą (prawdopodobnie, bo testów nie ma) dużo szybsze od haswelli. Wiadomo, zawsze byloby można kupic później, ale autor woli teraz. Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11369 Napisano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 A one będą (prawdopodobnie, bo testów nie ma) dużo szybsze od haswelli. To skąd masz takie info człowieku ? Testów nie ale prawdopodobnie będę dużo szybsze tak ? Prawdopodobnie będzie to kolejna kosmetyczna zmiana wydajności + niższe TDP. Może poprawią możliwości OC. Pisanie "dużo szybsze" jest na dzień dzisiejszym niczym innym jak kłamstwem wprowadzającym w błąd. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts