Skocz do zawartości

Karta Graficzna pod słabszy sprzęt

Recommended Posts

Witam.

Jestem tutaj nowy i mam zapytanie, czy doradziłby mi ktoś kartę graficzną pod mój sprzęt ? 

Aktualna mi padła więc trzeba zainwestować w nową.

Chodzi mi o kartę do gier a nie internetu, bo w kartach akurat nie jestem obeznany zbytnio..

Kwota do 450zł.

Z początku myślałem o tych dwóch:

http://olx.pl/oferta/msi-geforce-gtx-650-ti-boost-192bit-CID99-IDdcQpx.html#5d875b709a

Nie wiem czy mi zasilacz uciągnie bo nie potrafiłem doczytać :D

i jeszcze ta;

http://olx.pl/oferta/gigabyte-radeon-hd7850-1gb-ddr5-CID99-IDdcQnj.html#5d875b709a

Lecz niestety ta już wymaga 500w niestety a hciałem ją brać.

Jeżeli macie inne propozycje, piszcie śmiało.

Z góry dzięki za pomoc.

Mój sprzęt:

Procesor: Intel Core 2 Quad Q8300

RAM: 4gb ram GOOD RAM 1333mhz

Zasilacz Qoltec 420w

Dysk twardy: 500gb

Karta graficzna (stara): AMD Readon hd 6790 powercolor

Uciągło mi GTA V na tym sprzęcie, lecz niestety nic nie jest wieczne..

Zasilacz bezwzględnie do wymiany, to tandeta niestety.

WIem że do wymiany ale nie otrzebny mi zakup nowego zasilacza póki co.

A wam dzięki za rady :)

@GergG Czyli rozumiem żeby zakupić tego HD'ka 7850 powiedzmy do 400zł ?

Edytowane przez xDiabloX

Szczerze to chiefteca nie polecam.

Ostatnio coś dużo ich pada u znajomych (zarówno stare jak i nowe).

Ja miałem chiefteca pare lat temu i używałem go z 3-4 lata i nie miałem żadnego problemu. Być może ich jakość spadła obecnie, ale nic mi o tym nie wiadomo :)

• Popieram 1

XFX 450W, cena super jak za zasilacz SeaSonic. Sam miałem z R 7870 GHz. Nie kupuj używanego zasilacza, to też ważne. Sam kiedyś kupiłem 850W z allegro, niby 100% sprawny a zjarał mi dwie 290-tki pod rząd  :D Sprzedawca mógł go przeciążać lub mieć wadliwą instalację w domu, nawet tego nie wiedząc. Dobry zasilacz to podstawa, jak widzę kogoś kto całą kasę ładuje w jak najszybesz GPU a zasilacz "może jakoś wytrzyma" to mi już szkoda tej karty. Zasilacz najlepiej kupić nowy, poczytać recenzje na johnnyguru lub tu masz fajną listę http://www.overclock.net/t/183810/faq-recommended-power-supplies

Widziałem zasliacze "600W" które zdychały przy 280W. Lepiej odłożyć tę kasę, kupić zasliacz z górnej półki z 10 letnią gwarancją i dopiero zbierać na podzespoły. Chyba że chcesz kupować co roku taki za 150zł.

Co do karty probowałbym licytowac używane 7870 2GB lub 660, na pewno nie brałbym 7850 1GB czy 650Ti.