aktristate 0 Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Witam Mam pytanie do użytkowników odnośnie rozwiązania mojego problemu. Mianowicie ekran laptopa sam się ściemnia podczas przeglądania stron internetowych o ciemniejszym tle czy też podczas gry która ma ciemniejsze tło. Powrót do strony o jasnym tle (np.google pl) powoduje spowrotem rozja,śnienie ekranu. Domyślam się. że to jakiś czujnik światłą. Jak to wyłączyć. Wyłączyłem już jasność adaptacyjną, plan zasilania na max wydajny. najnowsze sterowniki, kombinowałem z klawiszem fn i f11 ale nadal to się wlącza, Proszę o pomoc Laptop hp,win 10 64bit, nvidia geforce 820M i intel hd graphics 5500 Cytuj Link to post Share on other sites
feelip 0 Napisano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Jeśli masz Intel hd graphics, powinieneś mieć panel sterowniczy grafiki i mediów intel. Przejdź kolejno: Zasilanie > Ustawienia zasilania na baterii > wyłącz opcje automatycznego dostosowania jasności oraz technologię oszczędzania energii ekranu. Mam ten sam problem, jednak na stacjonarce, próbowałem już wszystkiego - bez skutku, mam nadzieję, że Tobie pomogłem. Cytuj Link to post Share on other sites
aktristate 0 Napisano 29 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Dzięki za odpowiedź. W panelu intel graphics na zasilaniu bateryjnym mam jedynie opcje: przedłużony czas pracy baterii na potrzeby gier oraz technologia oszczędności zużycia prądu wyświetlacza. Obie opcje wyłączyłem. Niestety nadal bez zmian. Dodam, że laptop większość czasu jest podłączony do prądu. Czy ktoś jeszcze ma taki problem? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts