DonPablo 0 Napisano 24 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2015 (edytowane) Witam Forumowiczów i na wstępie chciałbym życzyć wszystkim Wesołych Świąt Jeżeli jest to złe miejsce na tego typu temat, najmocniej przepraszam Akurat złożyło się że na drodze licytacji na Allegro stałem się posiadaczem karty Gigabyte GeForce GTX 970 Gaming G1 (GV-N970G1 Gaming 4-gd). Sprzedająca ją pani określiła stan techniczny jako nieznany, gdyż nie miała jak sprawdzić karty. Więc w pewnym sensie ryzykowny zakup, a że nikt nie przelicytował wypadło na mnie Niemniej po podłączeniu jej do komputera, WINDFORCE świeci w najlepsze, a wentylatorki pracują normalnie.... jednakże z portu HDMI nie ma obrazu, a sygnał jest kierowany na grafikę zintegrowaną z płyty głównej, a sam system wykrywa wyłącznie intela 4600. I teraz moje pytanie (a właściwie 2). Czy jest sens sprawdzać pozostałe porty (DVI, DisplayPort) w nadziei że zaskoczy? Pytanie nr 2: Nie znam pochodzenia tej karty, ani statusu ewentualnej gwarancji sklepowej, a jedyną informacją jest naklejka z numerem seryjnym karty która sugeruje że została ona wyprodukowana w listopadzie 2014 roku. Jako że gigabyte udziela 3 lat gwarancji na karty graficzne, zawsze byłaby jakaś opcja spróbowania gwarancji bezpośrednio u producenta, jeżeli wada jest chociażby w elektronice i mogłaby zostać naprawiona. Specyfikacja Komputera: MoBo --> Asrock Z87M Extreme 4 (BIOS 2.10) Procesor --> Intel Core i5 4670K PSU --> Fractal Design Tesla 500W Grafika --> GTX 770 Windforce (obecna karta sprawna i działająca) RAMY --> Kingston HyperX 16GB (2x8) Stare sterowniki usuwałem, 770 system widzi z kopa, 970 jest niewykrywana mimo fizycznej pracy Edytowane 24 Grudnia 2015 przez DonPablo Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts