Skocz do zawartości

Płyta, proc, ram, karta do 1200pln

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez trampek,

Recommended Posts

Dzień dobry,

Czy za 1200 złoty można kupić wydajny procesor, kartę i dobrą płytkę z ramem?

Chciałbym pograć w nowe gry fallout 4, tomb rider, i jeszcze nieobecne dark souls 3.

Maży mi się procesor 4 rdzeniowy, da się w tej cenie złożyć coś sensownego? Czy lepiej odpuścić kupić ps4 i bulic 250 pln za gry?

i5 750, Gigabyte GA-P55-UD4, 8 GB DDR3 1600 MHz kingston, Chieftec 550W i do tego HD 6970 2 GB DDR5. Mam na allegro wystawione za 1399 zł tyle że jeszcze z dyskiem 500 GB i Spartanem HE924v2, za 1200 zł mogę ci same bebechy sprzedać bez dysku i spartana, z tymi dwoma dla forum miałbyś za 1300 zł oczywiście przez allegro plus do tego wysyłka free.

Jak jesteś zainteresowany to daj znać, kompa mam już porozbieranego na części i poczyszczonego, ta i5 szła u mnie na 4.0 GHz z tym Spartanem bez problemu, idzie do żyda bo stwierdziłem że czas na konsole a kompa szkoda trzymać póki coś jeszcze wart jest :)

jak coś to priv

Kup konsole, jeżeli nie możesz dołożyć około 600 zł szkoda sobie zawracać głowę. Miałem i5 750, nie jest to zły procesor ale w mocno procesorowych miejscach już nie wyrabia :) Więc moja rade nie pchaj się w używki bo to już kilkuletni sprzęt zainwestuj w xone podepniesz pod tv i będziesz zadowolony, a poza tym na nowego xboxa ciągle lista gier się powiększa (wsteczna kompatybilność ) ;)

• Popieram 1

Na biedę można coś takiego złożyć

Płyta + i5 2320 http://allegro.pl/plyta-procesor-core-i5-2320-4x-3-3-s1155-acer-i5836401512.html za 479zł

Zasilacz np. ten http://allegro.pl/wyprzedaz-markowy-coolermaster-thunder-500w-i5819362401.html za 99zł

Karta to już zależy od okazji,np. taka 660Ti http://olx.pl/oferta/asus-geforce-gtx-660-ti-directcu-ii-CID99-IDdc4VR.html#4c6a2fe7ec za 320zł

Wyszło 898zł

Za resztę RAM i jakaś buda i nie powinno być źle.

• Popieram 1
  • Rozwiązanie

Eh,no trudno ja również sensu nie widzę w tym żadnego, wole jednak PS4. Dziękuję za konsultację.

Tak na marginesie, mam deja vu. Kiedyś sytłacja była podobna czasy dominacji procków AMD, karty x1900/gf7800 kosztowały fortune. Dla biedaków były Athlony 3200+ z gf7600gt które pozwalały za 3k pograć jako tako. Dziś mamy to samo tylko odwrotnie, dominacja intela i5 + gtx960 pozwalaja grać jako tako.

Będę się modlił do Adanosa o przełom w stylu c2d od AMD i karty pokroju 8800GT pozwalajace pykac na high w 4k za "grosze". Niech łaska Innosa będzie z wami.