Skocz do zawartości

Zmiana telefonu i operatora - pomóżcie z wyborem

Recommended Posts

Nie do końca prawda. Nie można wrzucić custom romu, oryginalny można przeflashować :) Bodajże flashtoolem jeśli dobrze pamiętam się to robiło :) Z tym, że custom rom też się da, są specjalne pod zablokowane bootloadery :)

Z3+ ma lepszy przedni aparat i jakieś tam mankamenty z z3 poprawili, nie wiem dokładnie jakie, coś z nagrzewaniem też związanego. Z5 to jest w ogóle inna liga jeśli chodzi o tylny aparat, w większości na równie z s6 edge i g4, jakaś tam redakcja uznała go za najlepszy. Zależy ile musisz dopłacić do z5. Ogółem Z5 zrobili naprawdę dobrze.

Edytowane przez CzornyProrok

Z3+ to grzejnik. Wręcz parzyZ5 ma bardzo wielkoe problemy z aparatem. Wejdź sobie na polskie forum android jest tam temat i kilkadziesiąt stron już na ten temat. Aparat robi rozmazane zdjęcia w lewym górnym rogu a w niektórych egzemplarzach też w innych miejscach. Niektóre się też dosyć mocno grzeją. Były jeszcze jakieś inne mankamenty ale już nie pamiętam. Bateria też uległa znacznemu pogorszeniu wzgledem Z3. Z3+ już też dużo krócej trzyma

Niewarto za tą cenę. G4 i S6 go niszczą

No właśnie tak czytam i też wychodzą jakieś jaja z wodoszczelnością w Z3+ z powodu otwartego portu USB :D Eee...podkręciłem się na tą Z3+ ale chyba jednak zostanę przy Z3 :D

A co do Z5 to właśnie wręcz przeciwnie podobno. W sensie, że jest dużo gorszy niż świetny Z3. Sam powiem szczerze przeglądając internety jakoś Z5 mi nie przypasował dlatego odszedłem od tego pomysłu ale spodobał mi się ZX3+ z odkrytym gniazdem USB, większą ilością ram, lepszym przednim aparatem no i oczywiście lepszymi bebechami...Snapdragon 810 i Andreno 430 :) Różnica w Orange to coś koło 1k a na wolnym wybiegu ok. 600 zł :)

Edytowane przez Archerito

Z3+ nie ma więcej ramu od Z3. Z tymi lepszymi bebechami to niekoniecznie. 810 po tym jak się przegrzeje to spada wydajność i jest na gorszym poziomie od Z3

Nie przyjął sie ten model na rynku

Z tego co piszesz że Jesteś zielony to nie wykorzystasz i tak mocy 810 ani nawet 801

Myślę, że jak najbardziej tak :) Jestem już prawie pewien, że wkrótce zawita w mojej łapce :D Jeszcze się zastanowię nad tym etui. Wygląd to jednak kwestia czysto subiektywna a naprawdę dużo bardziej podoba mi się w tym masywnym etui :)

Edytowane przez Archerito

Widzę że Jesteś przewrażliwiony na punkcie ochrony telefonu. Na uparciucha szkło hartowane z dwóch stron by starczyło. Chyba że niewiadomo co chcesz z nim robić rzucać na kamienie, kopać, deptać albo walić młotkiem bo to etuu jest dla osób pracujących w ciężkich warunkach albo chodzących na jakieś ekstremalne wyprawy

• Popieram 1

No właśnie nie...do tej pory jakoś przesadnie nie dbałem o telefony aczkolwiek zazwyczaj były to firmówki albo telefony za maks 200 zł. Ten co prawda też będzie kosztował mnie 200 zł ale resztę zapłacę w abonamencie a że nie zamierzam go prędko zmieniać więc chcę mieć pewność, że zrobiłem wszystko aby telefon za półtora tysia zabezpieczyć. Zwłaszcza, że dzisiejsze smartfony czy phablety są bardzo delikatne i łatwo je zniszczyć czego oczywiście gwarancja nie pokrywa :D

Bez przesady. Ja zawsze mam jakieś tanie gumowe etui za kilka zł i tanie szkło hartowane gdzieś za 15zł. Nigdy jeszcze żadnego smartfona nie zniszczyłem. Wszystkie są w stanie idealnym. Niektórzy się dziwili bo S4 po 2 miesiącach mieli zdewastowane. Ja po ponad pół roku nawet nie miałem ryski. Teraz w G3 i G2 to samo. Nawet nie mam ryski:)

Wystarczy dbać i uważać na urządzenie i starczy:)

Nigdy znaczy do tej pory :) Uważam, że mieć gumowe etui, to jak nie mieć wcale, etui powinno chronić wyświetlacz. Ale szkło hartowane to podstawa, muszę do niedawno zakupionego Meizu dokupić właśnie, ale cierpię, bo nie mogę znaleźć fajnego pancernego etui :/ Też mam to szczęście nie mieć ryski na telefonie, na Zenfonie po ponad roku żadnej, a nie nosiłem etui :P Ale przezorny zawsze ubezpieczony, mnie też się podoba takie etui co znalazł, a to zawsze dodatkowa ochrona. 

• Popieram 1

No prosze Cie. Moje nie jest jakieś mega cienkie. Dobrze amortyzuje przed upadkami bo nigdy się nic nie stało a spadły mi już nie raz, a przed rysami też dobrze chroni bo nigdy nie mam żadnych.

To jak tak się boicie to od razu kupujcie pancerne telefony albo zamawiajcie jakieś z tytanu i szafirowym 5 warstwowym szkłem :P

Co wy robicie z tymi telefonami że takie etui potrzebujecie

Tu nie chodzi o to co się robi, tylko tak jak mówię, przezorny zawsze ubezpieczony. Poza tym dla mnie takie pancerne etui jest dużo bardziej przyjemne dla oka, niż te całe gumowe kondomy. Tak ciężko się zrozumieć, że niektórzy wolą być zapobiegawczy? 

• Popieram 1

Ja powiem szczerze też dbam o telefony. Np w mojej wiekowej już Nokii jedynym widocznym śladem są starte klawisze ale poza tym jest naprawdę zadbany. Może moja przesadna troska wynika z tego, że nigdy wcześniej nie miałem tak drogiego i delikatnego sprzętu więc wolę dmuchać na zimne...zwłaszcza, że w porównaniu do ceny telefonu nie są to bardzo duże koszta :)

Tu nie chodzi o to co się robi, tylko tak jak mówię, przezorny zawsze ubezpieczony. Poza tym dla mnie takie pancerne etui jest dużo bardziej przyjemne dla oka, niż te całe gumowe kondomy. Tak ciężko się zrozumieć, że niektórzy wolą być zapobiegawczy? 

O to to to...dokładnie tak. Nie chciałem mówić w sposób tak dosadny jak kolega ale mi też właśnie takie etui wyglądają...kondonowato :D Natomiast przy takiej obudowie jak chociażby Love Mei czuć...respekt...widać, że byle podmuch tego nie ruszy :) No i nie da się ukryć, że wygląda po prostu kozacko :D Nie twierdzę, że etui gumowe chronią źle. Baaa...nie twierdzę, że przez te x lat coś się stanie i może wyrzucam teraz 15o zeta w błoto ale zawsze wychodziłem z założenia, że lepiej zapobiegać niż leczyć :)

• Popieram 1

A czmu nie s5???

Generalnie powodów jest kilka...bardzo często ludzie narzekają na aparat, mniejsza wydajność baterii względem Z3, problemy ze Snapdragonem 810, brak jakichkolwiek przełomowych zmian i co najważniejsze cena absolutnie nieproporcjonalna w stosunku do jakości. 2,5 - 3k za telefon z kilkoma naprawdę upierdliwymi wadami gdzie świetną Z3 możesz wyrwać już nawet 1,3 - 1,4k.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...