Skocz do zawartości

Wentylator 120mm jaki?

Recommended Posts

Potrzebuje zakupic 2szt. 120mm, standardowo cichy i wydajny, praca horyzontalna, maja wtlaczaj powietrze do obudowy. Wszystko tylko nie Noctua , najlepiej cos bialego lub czarnego (buda Prodigy biala)

Cena do +/- 80pln.szt.

Edytowane przez havok

Ciekawe te poniemieckie wentyle ... 51zł / szt. , chociaż nie wiem czy nie warto dorzucić te parę złoty do BQ shadow wings sw1 120?

@havok

jak coś wymyślisz, to podziel się wrażeniami :P

Mam na stanie Noctua, Bitfenix i Phantexy wszystko jest nie do konca jak to pisza w sieci to po pierwsze a po drugie przydal by sie test przykreconego wentyla blisko roznego typu siatek, bo inaczej slychac gdy jest na filtrze przeciwkurzowym, inaczej na kwadratach, inaczej na plastrze miodu, chodzi mi o ten szum spowodowany bliskoscia wlasnie tych scianek

A takie? Tak chyba jakas nowosc a parametry maja bardzo ciekawe, tylko brzydkie jak noc pazdziernikowa ehh, biala buda, brazowa plyta i czarno-zielone wentyle :D

Nanoxia Deep Silence 120mm

http://www.quietpc.com/na-ds-120-pwm

Mam na stanie Noctua, Bitfenix i Phantexy wszystko jest nie do konca jak to pisza w sieci to po pierwsze a po drugie przydal by sie test przykreconego wentyla blisko roznego typu siatek, bo inaczej slychac gdy jest na filtrze przeciwkurzowym, inaczej na kwadratach, inaczej na plastrze miodu, chodzi mi o ten szum spowodowany bliskoscia wlasnie tych scianek

Zapewne dużo do gadania ma sama konstrukcja obudowy, dlatego jedni mają ciszej drudzy głośniej, ciężko tutaj będzie o jakieś sensowne rady. Chyba po prostu trzeba przetestować na swojej obudowie różne wentylatory.

A takie? Tak chyba jakas nowosc a parametry maja bardzo ciekawe, tylko brzydkie jak noc pazdziernikowa ehh, biala buda, brazowa plyta i czarno-zielone wentyle :D

To już lepiej to z powrotem do kartonu wstawić żeby nie oglądać :D ... żarty  żartami , ale ja zdecyduje się chyba na te poniemieckie tylko wersja black/white

http://www.morele.net/alpenfohn-120mm-wing-boost-2-plus-pwm-18-2-dba-bialy-84000000109-643412/

przyjemnie wyglądają a i w tym teście nawet to wypadło.. https://www.youtube.com/watch?v=QYb0YifaBvk

podejrzewam, że i tak nie zagłuszą już fabrycznych 120 z gladiusa x60

Edytowane przez bartlomiejf
  • 3 tygodnie później...