Skocz do zawartości

Karta graficzna do csgo

Recommended Posts

No dobrze, mam teraz nV w połączeniu z moja 144 jest ok ale to Za mało. (Za duże dropy przy dużej ilości granatów). Czym się różnią producenci bo jeden ma kartę za 1500 a 2 za 2000 (tutaj 9 390), z gtx 970 nie wiem jak jest cenowo między producentami. A może wylożyc parę groszy więcej i kupić gtx 980 ti?

Powiedzmy. To co polecasz do CS:GO, z kart które wyrobią w tej grze zarówno w low jak i high detalach :), bo bym jeszcze dzisiaj zamówil a jutro sobie podjechał do morele odebrać jakby się udało :P

Zapomniałem dodać, mam zamiar kupić Oculusy żeby w jakieś horrory pograć :)

Edytowane przez Rtms8321

W CS`e nie da sie przekroczyć chyba 300 fps znaczy nieraz skoczy na 305. Chyba że przez zmiane coś w konfigu. Przy moim sprzecie czy low czy full i tak mam 300 fps. A karta pracuje w 20+%

Wypowiadasz się na temat gry o której mało wiesz.

Polecam "fps_max 0"  - usuwa limit.

Wypowiadasz się na temat gry o której mało wiesz.

Polecam "fps_max 0"  - usuwa limit.

Zawsze miałem problem z komendami, nie ogarniałem :D Ogólnie gram już dość długo i dosyć dobrze ale rzeczywiście jesli chodzi o komenda i bindy w tej grze to jestem daleko w tyle:)

Edytowane przez hasati

No to musisz się doinformować, odpowiednia konfiguracja komend potrafi polepszyć hit-detection :)

Wracając do problemu autora:
"980 Ti // 970 // r9 390 // r9 380"
Z tych lepiej będzie wybrać GTX970. Dlaczego?
Sterowniki nV mniej obciążają procesor. Jest chłodna i ładnie daje się podkręcić.

• 1 rok później...
zdajesz sobie sprawę że i tak widzisz tylko 144fps ?

Moim zdaniem u nie trzeba nic lepszego niż gtx 960/r9 380

Jak 144 fps od kiedy ?? Przy 144 Hz ludzkie oko tak czy inaczej maksymalnie widzi 60 klatek, Microsoft 10 lat badania robił od 25 do 60 fps, więcej to już tylko podświadomość z przekonania widzi, odświeżanie to nie FPS :)

Wysłane z mojego Cumulus 6 HD przy użyciu Tapatalka

Przy 144 Hz ludzkie oko tak czy inaczej maksymalnie widzi 60 klatek

Ludzkie oko widzi znacznie więcej klatek niż 60 ale czy będzie to miało znaczenie dla płynności obrazu zależy tylko od dynamiki sceny na ekranie.

Microsoft 10 lat badania robił od 25 do 60 fps, więcej to już tylko podświadomość z przekonania widzi

To zależy na jakich scenach sprawdzano różnicę płynności. Polecam poczytać dlaczego sprzęt do VR działa w minimum 90fps i dlaczego niższa płynność wywołuje zawroty głowy oraz mdłości.

Większość profesjonalnych graczy gra na locku fps na poziomie 240fps-300fps.CS GO głównie korzysta z procesora i jeżeli grasz głównie w tą grę to najpierw procesor radziłbym Ci wymienić.Też gram w cs i jak fps spadnie poniżej 100fps to czuję różnicę w płynności gry,(głównie tu chodzi o recoil) a tak to bez różnicy czy 150 czy 200fps.

aaa już kupiłeś

xD

Większość profesjonalnych graczy gra na locku fps na poziomie 240fps-300fps.CS GO głównie korzysta z procesora i jeżeli grasz głównie w tą grę to najpierw procesor radziłbym Ci wymienić.Też gram w cs i jak fps spadnie poniżej 100fps to czuję różnicę w płynności gry,(głównie tu chodzi o recoil) a tak to bez różnicy czy 150 czy 200fps.

aaa już kupiłeś

xD

No kupil i to w 2015 roku