TWD77 7 Napisano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 Cześć, zostałem poproszony o rozeznanie się nad telefonem dla dziewczynki w wieku pierwszej klasy gimnazjum. Zastosowania to: połączenia, smsy, trochę internetu i aparat, sporadycznie muzyka. Co możecie polecić? Z mojej strony na pewno chciałbym wybrać coś płynnego, żeby przez chociaż dwa lata nie było problemu, w ostateczności rodzice mogą powiększyć budżet. Zupełnie nie znam się nad low endami stąd pytanie do Was, będę wdzięczny za odpowiedź. Z tego co ja się rozeznałem i mi się spodobały to Lumia 640 Lumia 550 ale są jeszcze Meizu czy Motorola Moto G. Dziewczynka miała teraz coś od HTC, coś bardzo podobnego do wildfire s i była zadowolona, więc wymagań wielkich nie ma Oczywiście fajnie byłoby jakby nie przekroczać jakichś wielkich rozmiarów, małe ręce a i gdzie włoży później ten telefon... Dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 Lumia 640 będzie świetna: -Dobry ekran i aparaty,bardzo dobra bateria,płynność działania,albo może lumia 735 mniejszy ekran,ale za to bardziej poręczna,lepsze aparaty i ekran OLED,troszkę gorsza bateria. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Adam1221 10 Napisano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 Lumia lub Może Meizu M2 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 (edytowane) Szczerze to nie widzę sensu kupowania droższego telefonu niż lumia 535. Do tych potrzeb będzie odpowiednia, a trochę grosza na czekoladę dla panny zostanie 735 też nie byłaby zła, jako że jest mniejsza, będzie wygodniejsza dla młodej osoby. A i selfie będą lepsze z przedniego aparatu. Edytowane 14 Grudnia 2015 przez Rica1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 coś płynnego, żeby przez chociaż dwa lata nie było problemu Z moich najnowszych informacji - niestety, tylko internetowych, gdyż z Lumiami mi nie po drodze - wynika, że WP też nie jest tak idealnie płynny, niemniej jednak nadal powinien przez 2 lata utrzymać stabilność na poziomie nieosiągalnym dla Androidów w tym przedziale cenowym. Jesteś w stanie dowiedzieć się, z jakich aplikacji korzysta młoda użytkowniczka? To ważne, gdyż WP niestety nie oferuje wielu potrzebnych młodym ludziom, np. Snapchat. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
CzornyProrok 13 Napisano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Freso, muszę Cię zaskoczyć, gdyż właśnie w tym przedziale cenowym większość telefonów jest ciągle płynna. Na niepłynność Androida cierpią co najlepsze tylko "znane" firmy typu Sony, Samsung. Ja od siebie polecam Meizu M2(nie Note'a, on jest za duży pewnie ), bądź tą motorolę, chociaż z naciskiem na Meizu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
TWD77 7 Napisano 16 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Dużo modeli, mało konkretów, nie jestem to żadnego przekonany, bo każdy model czy to WSZYSTKIE budżetowe Lumie czy Motorola czy Meizu wyglądają tak samo. Co do aplikacji, póki co dziecko o dziwo mówi że żadnych facebooków, instagramów i snapchatów nie chce. Czas to pewnie zrewiduje, swoją drogą w gimnazjum w klasie połowa dzieciaków już iPhone'y 5S w zwyż posiada(pierwsza klasa gimnazjum), nieźle się porobiło... Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Teraz w gimbazie jak ktoś ma iphona to czuje się lepszy. Po gimnazjum liceum itp w sumie to samo. No niestety. Teraz patrzą na te gwiazdy typu Miley Cyrus albo inne i chcą tak jak one. Wiem jak moja kuzynka. Nerke by sobie dała wyciąc za iphona bo koleżanki mają i jakaś tam gwiazda też. No i dostanie 6s 64gb pod choinkę, który kosztuje tyle co połowa mojego auta. Głupota normalnie no ale niestety takie czasy. To świadczy o prestiżu więc za tym idą No i oczywiście etui z wyciętym na tyle kawałkiem żeby logo Apple było widać. Masakra Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Iphone prestiż? Dla głupich nastolatków może tak. Mnóstwo ludzi ma iphony więc to żadne wyróżnienie. Jakby ktoś miał np vertu no to może budzić podziw i uczucie prestiżu. Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 jest ciągle płynna To oceniać można dopiero po 2 latach użytkowania. A trudno mieć dwuletnie doświadczenie z danym urządzeniem, które wyszło np. rok temu. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Iphone prestiż? Dla głupich nastolatków może tak. Mnóstwo ludzi ma iphony więc to żadne wyróżnienie. Jakby ktoś miał np vertu no to może budzić podziw i uczucie prestiżu. Pisałem właśnie o nastolatkach choć u dorosłych też się to zdarza. Wiadomo w stanach i innych krajach to żadna rewelacja skoro się zarabia np 3000-4000 euro a telefon kosztuje powiedzmy te 600-700 euro. U nas mało kogo na nie stać więc niektórzy to tak traktują gdzie nowy iphone kosztuje więcej niż wypłata większości osób i cena nie leci w dół zbytnio Cytuj Link to post Share on other sites
TWD77 7 Napisano 19 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 Kończmy temat iPhonea, za granicą jest to normalne właśnie ze względu w/w wysokości zarobków, a u nas jest to jednak coś bo nie każdego stać na telefon za ponad 3 tysiące. Nie zapominajmy, jest to często prawie 3x pensja niektórych ludzi. Więc co panowie? Mam czas żeby pobadać ten temat do niedzieli po czym muszę podzielić się moją opinią, żeby mieli czas zakupić telefon jeszcze pod choinkę. P8 Lite mi się spodobał, myślę że byłby sensowny. Tak w sumie przemyślałem temat i nie ma sensu kupować nic z WP. Powód prosty- jednak mimo tego, że teraz nie ma potrzeby żadnych aplikacji, to niech za rok dzieciak zechce zainstalować Snapchata i już jest problem. A jednak kupując trzeba patrzeć w przyszłość. Meizu wielka niewiadoma, nie mam jak tego obejrzeć więc tego nie zarekomenduje, Motorole widziałem- szału nie ma, ale nie jest źle. Co sądzicie o tym Huaweiu P8 Lite? Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 Dobry sprzęt,ale bez codziennego ładowania się nie obejdzie,bo bateria nie powala.Jak to nie jest przeszkodą to kupuj. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts