Skocz do zawartości

EVGA 960 2GB na gwarancji - 750zł ALLEGRO!

Recommended Posts

• 2 tygodnie później...

Witam. Chciałbym przestrzec wszystkich przed tym użytkownikiem forum. Tak się składa że mój szwagier "zakupił" kartę od tego Pana a w zasadzie to można powiedzieć udzielił mu kredytu przedświątecznego. Oto cała historia: "W niedziele, dnia 13 grudnia została przeze mnie kupiona od Pana karta graficzna EVGA GTX 960. Wpłata została dokonana następnego dnia czyli poniedziałek 14 grudnia za pomocą PayU. Dnia kolejnego napisałem maila  z pytaniem kiedy owa karta zostanie wysłana, dowiedziałem sie wtedy że na pewno w tym tygodniu (w informacjach zawartych w zakładce ,,o mnie’’ podał Pan 2 dni jako czas na wysyłkę) , a pieniądze zostały już zgłoszone do wypłaty z PayU. Bez otrzymania żadnej inforamcji do piątku (18 gru), zadzwoniłem do Pana aby się dowiedzieć jak stoi sprawa z wysyłką, wtedy uzyskałem następujące informacje: pieniędzy nie udało się wypłacić z konta PayU ( obwiniał to Pan zbyt dużym nawałem przelewów) i zaproponował mi zwrot pieniędzy lub dalsze oczekiwanie na karte. Zdecydowałem się na zwrot pieniędzy. Do dnia dzisiejszego nie dostałem żadnej odpowiedzi co z moimi pieniędzmi."
Od siebie jeszcze dodam że Pan boxbox przez długi czas nie odbierał telefonu a kiedy odebrał stwierdził i tu UWAGA "że ma 14 dni na zwrot pieniędzy" 
A swoją drogą czy ktoś słyszał o czymś takim że Payu wstrzymuje wypłaty bo ma duży natłok przed świętami? nie? A ten Pan podobnież dostał nawet pismo od PAYU z taką informacją!!
Poprostu stroi sobie żarty, ale już niedługo bo sprawa została zgłoszona wczoraj do allegro a jak tak dalej będzie pogrywał to również na policję. 

Wszystko fajnie, ale pieniądze zostały zwrócone. Więc w czym problem? 

edit: dodam też, że w sporze Allegro załączyłem plik ze zdjęciem zwrotu pieniędzy. Także oczerniać Panie kolego to se możesz. I szwagier niech nie robi mi opinii. 

@

przemusss1990r

Widać, że jesteś dzieckiem. 

Edytowane przez boxbox

W myśl interwencji chodziło mi o założony spór, o którym sam zresztą wspominasz. Nie mogę się niestety z nim teraz skontaktować, ale jeżeli rzeczywiście dokonałeś zwrotu to sprawę uważam za zakończoną a ocenę całej sytuacji pozostawiam przyszłym kupującym.

Jaką "ocenę sytuacji". Ja nie mam nic na sumieniu, mogę podać swoje dane osobowe, zgodne z Allegro. Wtedy będzie potwierdzenie może wiarygodności? W dodatku o czym Ty mówisz skoro spece z benchmarka już mają opinie po 3 negatywach z 2006r. 

Jakie to prawdziwie internetowe, że Polskie psy potrafią tak zajechać człowieka, przez ludzką pomyłkę. 

Pieniądze zwrócone, za pewne już jutro będą na koncie. 

Chciałem też dodać, że wszystko trwałoby szybciej, tylko czekałem aż pieniądze dotrą na konto - wysyłka z innego banku. 

Nie pozdrawiam. 

A czy ja wątpie w Twoje dane osobowe? O czym Ty w ogóle mówisz? Chciałeś sprzedać kartę, sprzedałeś dostałeś pieniądze, nie udało Ci się kupić karty którą chciałeś wcześniej(co sam zresztą przyznałeś) więc zaczęło się kręcenie że pieniędzy nie możesz wypłacić że to że tamto. Szwagier zdecydował się na zwrot kasy więc w zasadzie poszedł Ci na rękę a Ty potem pół dnia nie odbierasz telefonu po czym wyjeżdżasz z tekstem o 14 dniach na zwrot. Czyli jednak zwrot poszedł z konta? Bo twierdziłeś że Ci payu pieniądze zablokowało...No ręce opadają. Taką oto "ocenę sytuacji" pozostawiam.
Napsułeś tylko komuś humor przed świętami bo zamiast cieszyć się nową grafiką i grami(czyli tym co wszyscy w domyśle forum lubimy) to się musiał użerać z takim człowiekiem.
Jak widać Polskie psy i spece internetowe z benchmarka miały w tym wypadku rację.

Poszedł mi na rękę to fakt. Ale nie kręciłem, tu się mylisz. Napisałem prosto z mostu, że nie mogłem przelać sobie kasy z PayU na konto więc kumpel sprzedał kartę. Zaproponowałem albo zwrot, albo wysyłkę karty. Szwagier wybrał zwrot czy to nie logiczne, że musiałem to zrobić z konta? Gdybym kręcił napisałbym, że np. karta mi spadła czy coś takiego, ale napisałem prawdę jak jest. 

Na chwilkę się wtrącę 

po 1 nie ocenia się nikogo po negatywach (no chyba że ma ich ponad 10) system komentarzy na allegro jest niesprawiedliwy i sam mam negatywa który to mi wystawił debil/krętacz

po 2 PayU na allegro to porażka mi czasami przelew na konto idzie 48 godzin co najlepsze jeśli nie mam pieniędzy na koncie bankowym muszę czekać aż dojdą mi z PayU aby zapłacić za kuriera - nie można zapłacić z PayU w Sendit to jest moim zdaniem troszeczkę chore

po 3 jeśli ci przysłali tą wiadomość z PayU to dlaczego jej nie pokazałeś?

po Twoim zdaniem chłop 25 letni to dziecko?

Edytowane przez CheshirePirat

Dobija mnie jak ktoś nie wyśle sprzedanego towaru, bo nie może sobie wypłacić/przelać z payu. Sam już miałem taki przypadek, że koleś stwierdził, że nie wyśle mi towaru dopóki nie przeleje sobie kasy z payu na właściwe konto a standardowo był z tym problem. Wymieniłem z nim kilka maili i w końcu przekonałem go do wysłania.

Krótko mówiąc, dostałeś kasę, wysyłasz. Masz kasę zablokowaną na "TWOIM" koncie payu, ch. mnie to obchodzi, trzeba było nie korzystać z tej opcji. Sam miałem problem z pierwszym przelewem z payu i czekałem na niego chyba z miesiąc ale towar wysłałem od razu, bo został zapłacony.

Edytowane przez MasterBarti

Człowieku zrozum, że ugadałem się z użytkownikiem forum, który kupił kartę, że wyślę mu swoją dopiero jak kupię kartę od kumpla (żeby bez komputera nie zostać). Nie mogłem przelać więc kolega sprzedał swoją. Zaproponowałem więc albo zwrot pieniędzy, albo opóźnioną wysyłkę karty. Nie wiedziałem, że można zwrócić pieniądze bezpośrednio z konta Allegro PayU. Chciałem żeby obie strony czuły się bezpiecznie, a wyszło jak wyszło. 

Boxbox. Twój problem, Twoja wina. Pierwsze o czym powinieneś wiedzieć o handlu to zabezpieczanie siebie, i czytać regulaminy. Wtedy wszystko przebiega szybko i sprawnie. Jak nie potrafisz handlować, i chcesz sprzedać swoją to od razu sprzedajesz, jeden czy 2dni nikogo nie zbawia bez PC. Tym bardziej teraz płyty główne i procesory maja integry. Wiec zawaliłeś sprawę, i musisz to uboleć.

Człowieku zrozum, że ugadałem się z użytkownikiem forum, który kupił kartę, że wyślę mu swoją dopiero jak kupię kartę od kumpla (żeby bez komputera nie zostać). Nie mogłem przelać więc kolega sprzedał swoją. Zaproponowałem więc albo zwrot pieniędzy, albo opóźnioną wysyłkę karty. Nie wiedziałem, że można zwrócić pieniądze bezpośrednio z konta Allegro PayU. Chciałem żeby obie strony czuły się bezpiecznie, a wyszło jak wyszło.

Słucham? Z kim się ugadałeś bo chyba nie z Nami? Dostałeś kasę i miałeś wysłać nikt Ci czasu na zakup nowej nie dawał.

Napisałeś że wysłałeś potwierdzenie przelewu do allegro, szkoda tylko że do Szwagra nic takiego nie doszło a jak napisał do Ciebie żebyś mu wysłał to znowu zero odpowiedzi.

Żeby była jasność, każdy szczegół tu opisuje jak dojdą pieniądze lub chociaż potwierdzenie przelewu to oczywiście dam znac.

Napisano 22 grudzień 2015 - 16:17

Wszystko fajnie, ale pieniądze zostały zwrócone. Więc w czym problem? 

edit: dodam też, że w sporze Allegro załączyłem plik ze zdjęciem zwrotu pieniędzy. Także oczerniać Panie kolego to se możesz. I szwagier niech nie robi mi opinii. 

Nie wiem po co dalsza dyskusja.? Ewidentne oszustwo ,kretactwo. Dzis jest 26.12 koles oszukal allegro a teraz was wodzi za nos.Sugeruje ponowny kontakt z allegro ,administracja tego forum [kombinatorow nam nie potrzeba] i POlicja bo sadze ze kasy nie zobaczycie....

ps:Dziwnie sie ze skusiliscie sie bo ja nie kupuje od nikogo na allegro co ma kilka negatywow [6] na 100 transakcji...

Dzisiaj 31.12.2015 przyszedł zwrot pieniędzy. A wczoraj po postraszeniu policja sprzedający wysłał potwierdzenie przelewu który wysłał wczoraj czyli 30.12.2015. Temat myślę że do zamknięcia. Nikomu nie polecam jakichkolwiek interesów z tym kłamcą i krętaczem.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...