Gość Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Witam, Po ponad 3 latach bezawaryjnej pracy zasilacz Be Quiet Straight Power 500W przestał działać. Jednego dnia po prostu nie moglem wlaczyc kompa, wlacza sie i po 2 sekundach sie restartuje. Mysłałem nad wymianą na OCZ ModXStream 500W lub Corsair CX 500W. Za wyborem OCZ przemawia modularna budowa, natomiast Corsair posiada 5 lat gwarancji. Chciałbym na nowy zasilacz przeznaczyć około 250zł. Co będzie lepszym wyborem? Jeśli macie jakies lepsze propozycje to słucham. Cytuj Link to post Share on other sites
b29superfortress 0 Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 s12ii 520. ten BQ to był E5? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Zgadza się był to E5-500W. Nie wiem co się stało po 2 sekundach się wyłącza. Opłaca się dołożyc do tego Seasonica? Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 norbi1313 odezwij sie do mnie na pw. Cytuj Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Opłaca się dołożyc do tego Seasonica?Pewnie, że się opłaca wydajny i cichy zasilacz na długie lata Cytuj Link to post Share on other sites
Mikuuu 0 Napisano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 OCZ nie są złe, ale za ich cenę z pewnością można znaleźć porządniejszy zasilacz. A brak modularności wcale nie jest wadą(przynajmniej dla mnie). Po prostu z takimi zasilaczami trzeba się wykazać zdolnościami manualnymi i posiadaniem ZIP'ów. Ja mam VX550 i inni mówią, że jest głośny jedkan dla mnie jest bardzo cichy nawet pod obciążeniem. Warunkiem ciszy jest tylko to aby zasilacz był na dole. Jak będzie u góry to może się "dusić". Cytuj Link to post Share on other sites
Ostrowin 30 Napisano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 http://allegro.pl/modularny-zasilacz-co ... 22758.html To jest rewelacyjna oferta, trzeba tylko się zapytać jak z gwarancją. Cytuj Link to post Share on other sites
Mikuuu 0 Napisano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Też mam Korsarza i powiedziałbym, że to najlepsza zasiłka na ziemi. Cytuj Link to post Share on other sites
severn 54 Napisano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Za 8zł więcej ma nówkę: http://www.camino.pl/zasilacz-atx-550w- ... 33614.html Tylko że nie jest modularny. Ale i tak najlepszym wyborem będzie seasonic 520w. Cytuj Link to post Share on other sites
Ostrowin 30 Napisano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 @severn Nie porównuj serii HX do VX bo to dwa światy A jak ten Corsarz co podałem jakby miał jeszcze choćby 3 lata gwarancji to bym brał w ciemno.Do 550W nie ma lepszego zasilacza, sam potrzebowałem coś do 550W, byle był cichy i miał modularne kable, cena się nie liczyła, przewertowałem kilkadziesiąt testów i ten HX520 ani razu nie był poza podium Chociaż ten Seasonic to jest ta nowa konstrukcja??no to może rzeczywiście być dobra zasiłka. Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Nie porównuj serii HX do VX bo to dwa światyPorównywałeś je? To porównaj. http://enthusiast.hardocp.com/article/2 ... s_hx520w/6 Znikoma różnica, VX550 teoretycznie mocniejszy, tańszy sporo. W cenie używanego HX520 jest nowy VX550. Cytuj Link to post Share on other sites
XAeroViperX 18 Napisano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 http://www.komputronik.pl/index.php/pro ... W_SLI.html Cytuj Link to post Share on other sites
Ostrowin 30 Napisano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Przestańcie wyskakiwać z tym OCZ do Seasonick'a, BeQuiet'a czy Corsaira. Cytuj Link to post Share on other sites
Mikuuu 0 Napisano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Chciałem wziąść OCZ, ale zdecydowałem się na VX'a 550, bo z tego co mówiliście wy i inne fora, te zasilacze są bardzo dobre. OCZ przy SS(Seasonic) czy BQ to cieńki gracz. Cytuj Link to post Share on other sites
b29superfortress 0 Napisano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 stealthxstream2 wypada generalnie dużo lepiej niż bequiety L7, z tym że mogłyby mieć 2 pci-e od wersji 500w. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts