bbk095 0 Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Witam! Czy dało by radę wgrać do karty GIGBYTE GTX460 OC 1gb bios od wersji SOC (super oc)? Bo jeśli mi się dobrze wydaje to są te same karty tylko że ze zmienionym biosem. A jeżeli nie to jakie są to różnice? Z góry dziękuje. Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Da się http://gpuz.techpowerup.com/10/12/02/dp2.png ... ale to nie są dokładnie te same PCB Cytuj Link to post Share on other sites
bbk095 0 Napisano 2 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Czyli jesli wgram ten bios nic sie nie stanie (przegrzanie GPU itp.)? Będzie funkcjonować normalnie? Będzie wtedy trzeba zmienic chłodzenie? Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Na pewno musisz się liczyć z nieco wyższymi temperaturami, modyfikacja bios to też utrata gwarancji na kartę... Czy jest to tego warte? Wątpie. Zdecydowanie lepiej przy pomocy jakiegoś prostego narzędzia vide Afterburner podnieść zegary do poziomu wersji SOC i voila. Dlaczego to zrobiłem? I tak montowałem blok wodny, więc gwarancja nie grała roli. Cytuj Link to post Share on other sites
bbk095 0 Napisano 3 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Dzięki za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts