Kinnkji 0 Napisano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Witam. Mam zamiar kupić telefon, ma to być telefon nowy, taki który będzie mi służył przez dłuższy czas. Preferuję zakup w sklepie, niż przez internet. Telefon poza dzwonieniem / sms'owaniem najczęściej będę używał do przeglądania internetu / facebook'a. Chcę, żeby telefon bez problemu mieścił się w kieszeni jeansów (nie ma mieć za dużych rozmiarów). Chcę też, żeby był wytrzymały (np. w razie upadku, żeby nie uległ zniszczeniu - wiem, że zależy od wysokości z jakiej spadnie itp.), miał dobry ekran oraz działał szybko i płynnie - nie zawieszał się (np. przeglądając internet). Szukam raczej czegoś na dłużej - na parę lat i chcę, żeby telefon miał przydatne funkcje i się dobrze sprawował. Funkcje jakie bym chciał mieć w telefonie : - wejście na zwykłą kartę sim ( niekoniecznie ) - dobry aparat - kamera - wifi - Bluetooth - przeglądarka internetowa - odtwarzacz muzyki - możliwość włożenia karty pamięci - USB Cena około 700zł. (Czy warto dołożyć trochę i kupić coś droższego ?) Pomimo tego, że napisałem o nowym telefonie jestem ciekawy Waszej opinii na temat telefonów używanych. Warto się zastanowić nad taką opcją? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 To że chcesz kupić w zwykłym sklepie to zawęża obszar poszukiwań ale da się coś znaleźć Dołóż trochę do Huawei P8 lite albo Motorola Moto G 3 generacji Do tego szkło hartowane na ekran i będzie ok Cytuj Link to post Share on other sites
Kinnkji 0 Napisano 11 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 (edytowane) Który z tych telefonów bardziej polecasz ? Moto G 3 gen. ma 1 GB RAM myślisz, że to wystarczająco ? Chyba trochę mało. Jest wersja z 2 GB RAM ale dużo droższa ( i chyba też ma wejść na Polski rynek ). A co byś polecił jeśli bym nie brał pod uwagę tylko zwykłych sklepów ? Edytowane 11 Grudnia 2015 przez Kinnkji Cytuj Link to post Share on other sites
Adam1221 10 Napisano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Ja bym brał Meizu M2 Note Lub w/w Motkę Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 (edytowane) Motorola moto G 3 będzie lepszym wyborem od p8 lite - lepsza bateria,lepszy dźwięk,lepsze aparaty,będzie android 6.0.Moto G 3 z 2gb ram już można kupić w x-kom za 1069 zł,ale to sporo ponad budżet.Najlepszy byłby Xiaomi redmi note 2,ale go nie kupisz w zwykłym sklepie. Edytowane 11 Grudnia 2015 przez Deusjarek Cytuj Link to post Share on other sites
Kinnkji 0 Napisano 11 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Myślicie, że cena Motoroli Moto G 3 z 2 GB RAM będzie spadać ? Nie zależy mi żeby ją kupić w tej chwili. Cytuj Link to post Share on other sites
Jerry220476 101 Napisano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Tego to ci nikt nie powie może być tak że cena znacznie spadać lub telefon zniknie nagle z rynku zastąpiony nowszym modelem tak więc jak masz kupić to kup jak chcesz czekać to czekaj Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts