Muchaszewski 0 Napisano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 (edytowane) Poszukuję dobrego adeptera WIFI który by obsługiwał pasmo 5Ghz z obsługą 802.11ac. Kupiłem TP-LINK Archer T8E (amazon), lecz całkowicie się na nim zawiodłem przez co go zwróciłem. Porównywałem go z wbudowanym w laptopa modułem WiFi który takie parametry obsługuje i porównałem ich prędkości na połączeniu z routerem w tych samych warunkach. Rezultat był następujęcy: Archer 90Mb/s Laptop 210Mb/s Dodam że satysfakcjonował by mnie sprzęt pod port USB, PCI lub Modem (ethernet). Ale z racji wygody oczywiście PCI. Dlatego proszę was o pomoc, lub linki do testów których nie znalazłem. Przedział cenowy to 150-200zł. Edytowane 11 Grudnia 2015 przez Muchaszewski Cytuj Link to post Share on other sites
doman18 198 Napisano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 (edytowane) TP-Link tnie koszty na czym może. Jak ma być porządnie to szukałbym czegoś z Netgeara, Linksysa, Mikrotika. Ewentualnie Asus ale tam są dziwne rzeczy z gwarancją. Może Netgear A6210 albo (A6200). Nie wiem jak karty sieciowe ale rotuery Netgeara zazwyczaj mają lepsze WIFI niż TP-linki. Edytowane 17 Grudnia 2015 przez doman18 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts