Skocz do zawartości

CS:GO po pewnym czasie zaczyna bardzo źle chodzić

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez jarnuszkiewiczm,

Recommended Posts

Witam wszystkich, przychodzę z następującym problemem:

Od dłuższego czasu gram sobie w CS:GO. Sprzęt nie jest zbyt gamingowy, ale jest w stanie utrzymać powyżej 40 fps, co mi na niższych rangach nie przeszkadza :) Problem jednak jest następujący, że po pewnym czasie (może to być dzień, tydzień, miesiąc) gra zaczyna strasznie źle chodzić, tzn. mapy wczytują się bardzo długo, a po samym wejściu do gry nie dość, że FPSy są niższe niż zazwyczaj, to jeszcze gra przycina co kilka sekund, a z tym już grać nie dam rady. Szukałem rozwiązania, ale nie mogłem nic znaleźć. Bo zdarzały się przypadki, że komuś również ścina itp. ale ma tak od zawsze, a u mnie gra jest w stanie chodzić normalnie długi czas i po wielu uruchomieniach. Dopiero, gdy włączę CSGO w jakiś spokojny, niepozorny dzień i spróbuję dołączyć do meczu, zaczyna się problem...

Starałem się coś zaradzić i dotychczas działała metoda, aby wyrzucić plik config.cfg z folderu z grą, następnie dać spójność plików gry, by nowy config sam się pobrał. Po tym wszystkim ustawiałem swoje celowniki, bindy itd zazwyczaj z autoexec i grałem sobie dalej, a problemy znikały.

Jednak takie zabawy z cfg zawsze są denerwujące i chciałbym się dowiedzieć, czemu w ogóle tak się dzieje i dlaczego problem wraca. Być może ktoś z was jest w stanie mi pomóc, byłbym wdzięczny.

Moje podzespoły (próbujcie nie zazdrościć ;D)

Procesor: Intel Core2Duo E4500 2,2GHz

RAM: 2GB DDR2

Grafika: NVidia GeForce 8600GT

Płyta główna: Asus P5VD2-VM/S

Zasilacz jest w porządku (niedawno go sprawdzałem), dysk tak samo, reszty chyba nie trzeba?

A o ustawienia graficzne się nie pytajcie, łatwo się domyślić na jakich gram (oczywiście, że ultra)

Edytowane przez Kebabson991
  • Rozwiązanie

Stawiam, że przycinki to wina ramu, 2GB to zdecydowanie mało, wystarczy że czasem masz jakiś proces w tle lub cokolwiek co wymaga ram-u i zamuła gotowa. Możesz również sprawdzic czy procesor przypadkiem się nie grzeje zbytnio. Ponadto wyszedł nowy update, który nieco zwiększył wymagania, w przypadku lepszych komputerów nie ma to  znaczenia ale tutaj kiedy komp na styk łapie się na minimum to mogło tak poskutkować

Edytowane przez jarnuszkiewiczm
  • Popieram 1

Jaki system? Sterowniki od karty graficznej zaktualizowane? Na jakiej rozdzielczości odpalasz grę?

steam->biblioteka->csgo->ppm->właściwości->ustaw opcje uruchamiania-> wklej to -high -tickrate 128 -novid -threads 2 -nod3d9ex -nojoy -noaafonts +cl_forcepreload 1 +exec autoexec.cfg -console

odpal grę na takich detalach http://scr.hu/0ypx/6v2of

w sterowniku nvidii ustaw tak: http://scr.hu/0ypx/ktoj6

do swojego pliku autoexec wklej takie komendy:http://wklej.org/id/1878020/i na sam koniec swojego autoexec dodaj host_writeconfig

Przy uruchamianiu gry wyłącz wszystkie niepotrzebne programy, przeglądarkę itd., możesz też przeczyścić windowsa ccleanerem, jak to nie pomoże to pozostaje format.

Edytowane przez DeXtrous
  • Popieram 1

@jarnuszkiewiczm @DeXtrous  Wielkie dzięki za rady, ale praktycznie z wszystkich już korzystam. Być może to faktycznie wina RAMu. Sterowniki mam najnowsze, CCleanera używam, nie mam zbędnych procesów włączonych. System to SUPER HIPER NAJUKOCHAŃSZY SYSTEM Windows Vista 32bit. Ustawienia mam praktycznie takie same, ta sama rozdziałka.

No cóż, wielkie dzięki za pomoc, obecnie RAMu nie będę dokupywał, chyba że od kogoś pożyczę, wtedy dam wam informacje o skutku, a na razie kończę z tym tematem :)

Pozdrawiam

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...