Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Zastanawia mnie taka wizja. Czy da się użyć tablet jako dodatkowy/drugi lub jako pierwszy monitor w PC.

Czemu? Bo lubię czasem pograć i jestem fanem dobrej jakoś obraz a taki wg mnie oferuje CRT/PDP/OLED/AMOLED. Nie lubię obrazy LCD w grach. Myślałem czy można mojego dużego i prądożernego CRT 17" zamienić na tablet Samsunga z AMOLED 10" (nie przeszkadza mi 10").

Systemy

- Tablet - Android

- PC... mam kilka. Od windows ME do Windows 8.1. Tak więć jeśli się da to od jakiej wersji systemu Windows takie coś jest wykonalne?

Jeśli się da to mam szukac tablet z taką rozdzielcząąćią w jakiej chcę grać czy mogę np na 1920x1080

uruchomić niższą 1366x768 lub inną?

Pozdrawiam.

Edytowane przez kizi-mizi

Czytałem, że przez sieć wifi można jakoś to wymusić. Myślałem jednak, ze podłączająć przez USB jakoś da rade wyświtlić obraz z PC.

Najlepiej kup drugi monitor. Dobre i tanie ipsy ma iiyama. Sam mam ipsa od nich. Już ma z 6 lat i bije często droższe nowe modele.
Pisałem, że nie jestem fanem obrazu oferowanego przez LCD w grach. LCD mam pod dostatkiem i nie zamierzam na tym grać.

Najlepiej kup drugi monitor. Dobre i tanie ipsy ma iiyama. Sam mam ipsa od nich. Już ma z 6 lat i bije często droższe nowe modele.

Kolega chyba pytał o program a nie jaki monitor IPS kupić ?

Chyba nigdy nie widziałeś obrazu na dobrym ipsie

Tu tak samo nie wiem po co odpowiedź, przecież nie chwalił się kolega czy widział takowy czy też nie.

Czytałem, że przez sieć wifi można jakoś to wymusić. Myślałem jednak, ze podłączająć przez USB jakoś da rade wyświtlić obraz z PC.

Pisałem, że nie jestem fanem obrazu oferowanego przez LCD w grach. LCD mam pod dostatkiem i nie zamierzam na tym grać.

Tutaj masz coś:

http://www.greenbot.com/article/2451320/how-to-use-your-android-tablet-as-a-second-laptop-screen.html

Poszukam w domu jeszcze, bo kiedyś robiłem takie coś przez USB OTG, ale jakość nie była fenomenalna.

• Popieram 1

Chyba nigdy nie widziałeś obrazu na dobrym ipsie

Widziałem... Przerobiłem TN. PVA, IPS. Nie róbmy spiny o OT o to co jest lepsze, bo to nie ma sensu. Nie będe grał na LCD i tyle. Po prostu pomyślałem, że skoro są te AMOLED'y to można je jakoś wykorzystać a skoro ja na to wpadłem, a geniuszem nie jestem, to pewnie ktoś już na to wpadł i moze jest to wykonalne. A może nie...  i tyle. Jak się uda to się uda. Jak nie to nie. Po prostu mnie to ciekawi.

@Bullseye

Też to w sieci znalazłem. Jak będę miał chwile czasu to to wypróbuję. Ciekawe...

Edytowane przez kizi-mizi