kosiarz66 46 Napisano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Witam wieć tak nabyłem komputer za dyche bo miał być wyrzucony na fajans wiec odkupiłem pomyslałem a co mi tam tanio małą strata kasy a co siedzi w tym komputerze aż niedowierzałem : procesor i7 875k chłodzenie box mobo :Foxconn Inferno Katana prawdopodobnie padnieta ram jakies godram 4 gb zasilacz:fortron 500w kar graf: 9600gt dysk 500 gb był w tumanie kurzu tak mocno ze maksara i komputer nie odpala mysle ze chyba mobo walniete zero sygnalu czarny ekran komputer rozebrałem i złozyłem od nowa zmieniłem paste na boxie poukładałem kable wyszczyciłem kompa z kurzu zmieniłem na razie na zasilacz rm 850i i nadal zero sygnału zastanawiam sie jak wyjdzie ze mobo stukniete czy warto szukać na allegro do 400-500zł ?by reanimować kompa ? proszę o rady co mozna jeszcze sprawdzić i czy warto w razie czego kupić mobo na ten procek zastanawiam skad na testa skołowac płyty by sprawdzic czy cpu jest sprawny.z Góry dzięki za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
wasyl1976 85 Napisano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Tu masz płyty na s.1156 http://allegro.pl/listing/user/listing.php?id=71701&us_id=27583974 lub coś tańszego bez gw http://olx.pl/oferta/plyta-glowna-asus-p7p55-lx-lga1156-CID99-IDd0oKt.html#dde720c1b6 A czy warto? hmmm....stara konstrukcja,ale daje radę na tą chwilę.Sam miałem i5 750 (s.1156) i po OC fajnie sobie radził. Druga sprawa to to czy procesor jest cały? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kosiarz66 46 Napisano 9 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 wydaje się być cały ale jutro idę do znajomego który ma płytę z tym socket - em sprawdzić procesor dla pewności czy sprawny płytę przy okazji tez podłączenia do innego proca może odpali. Cytuj Link to post Share on other sites
wasyl1976 85 Napisano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 No to dobrze że masz możliwość sprawdzenia. Zrób sobie jakiś scan tego CPU,jak go będziesz chciał sprzedać,lepiej mieć jakiś zrzut z np.CPU-Z itp. chyba że płytę dokupisz i masz fajny w miarę sprzęt. Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie kosiarz66 46 Napisano 9 Stycznia 2016 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 temat uważam za zamknięty proszę moderatora o przeniesienia do archiwum Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts